Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse frambozenteelt onder druk door prijsvorming

"Als de prijzen zoals we die tijdens de eerste weken van het seizoen hebben gehad, niet verbeteren, zullen er nog meer telers minderen in areaal of stoppen met de frambozenteelt. Als je als frambozenteler vandaag moet telen aan de prijzen waarvan de klanten vinden dat die voldoende zijn, verwacht ik dat je binnen vijf jaar geen frambozen meer zult telen, maar voor andere, lucratievere teelten zal moeten kiezen. De verhouding tussen de kosten en de potentiƫle winstmarge is niet rendabel genoeg voor een groeiende teelt", zo vertelt Jurgen De Braekeleer, Productmanager Zachtfruit bij REO Veiling, tegen VILT.

De aanhoudende druk op de frambozenprijzen, brengt de teelt in Vlaanderen in gevaar. "We staan op een kruispunt. Als de retail niet meer gaat betalen, hebben we binnenkort geen Belgische frambozen meer", klinkt het bij BelOrta dat het areaal op enkele jaren tijd flink zag teruglopen. Lees hier meer.

Publicatiedatum: