Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cascone (Italië)

Goede markt voor gember

In de afgelopen jaren is de consumptie van gember in Europa aanzienlijk toegenomen. Op basis van deze trend, die geen tekenen van afzwakking vertoont, is in 2013 ook het Siciliaanse bedrijf Cascone zich beginnen toe te leggen op de handel in dit product.

De gember werd uit Peru geïmporteerd, maar ondertussen haalt het bedrijf, dat geleid wordt door Giovanni Cascone, ook avocado's uit zowel Peru, de Dominicaanse Republiek, Colombia als Mexico.

"Voor de gemberhandel werken we samen met telers die we in alle fasen van de teelt volgen", zegt Cascone. "Van juli tot en met mei brengen we jaarlijks ongeveer 700 ton gember op de markt. Onze import van avocado's bedraagt circa 1.200 ton per jaar. 70% daarvan is biologisch en is bestemd voor Nederland, Spanje, Duitsland en Frankrijk."

"Het feit dat het product biologisch geteeld is, is precies onze kracht", vervolgt de importeur. "Het biologische segment sluit immers perfect aan bij de zoektocht van vele consumenten naar een gezonde en duurzame levensstijl. Bovendien leveren we ook aan de cosmetische industrie, want gember – en ook avocado – hebben daar enkele toepassingen."

"Over het algemeen wordt gember per schip in reefers vervoerd", vertelt de expert, "maar het product van zeer hoge kwaliteit vliegen we voor bepaalde nichemarkten soms ook in. In dit geval ligt de nadruk natuurlijk op versheid."

Containerkosten
"Gelukkig zijn de containerkosten, die de voorbije jaren met de pandemie, de oorlog in Oekraïne en de situatie in de Rode Zee fors waren gestegen, weer gedaald van pieken tot $7.000 naar minder dan $3.000. Rederijen zijn nu bezig met het verbeteren van de tarieven, waardoor we het gevoel hebben dat we in een stabielere situatie zitten."

Internationale handelsdynamiek
"Onze gember wordt verpakt in kartons van 2, 5, 7,5 en 13,6 kilo volgens de specificaties van de klant", zegt de handelaar. "De concurrentie is vrij sterk, ook omdat andere handelaren in bepaalde periodes van het jaar het product uit onder meer China en Brazilië halen. De prijs op de belangrijkste Europese groothandelsmarkten lag dit jaar gemiddeld tussen €3,50 en €4 kilo. In de afgelopen maanden werden echter pieken van €5,50 per kilo bereikt. De gembermarkt is groeiend, ook omdat we in tijden van globalisering openstaan voor de keuken van vele andere landen."

Voor meer informatie:
Cascone Srl
Giovanni Cascone
Tel: +39 333 33 39 801 (Italië)
[email protected]

Publicatiedatum: