Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Watermeloenseizoen in Hongarije vroeg van start

Het Hongaarse watermeloenseizoen is dit jaar twee weken eerder begonnen dan normaal, zonder vorstschade. Minister van Landbouw, István Nagy, deelde deze update via een video op zijn sociale media. Hij wees op de stijgende trend in de export van watermeloenen en de gestage binnenlandse consumptie, waarbij Hongaren jaarlijks 10-12 kilo watermeloenen en 1,5-2,2 kilo meloenen per persoon consumeren.

In 2024 zullen er in het land 1.198 watermeloentelers en 269 meloentelers zijn, met respectievelijk een areaal van 3.665 hectare en 436 hectare. Nagy verwacht dit seizoen een oogst van 160.000 tot 180.000 ton watermeloenen dankzij de gunstige weersomstandigheden, die de groei van meloenen bevorderen. Hij benadrukte ook de aanzienlijke groei van de export van watermeloenen in 2023, die steeg tot 47.000 ton, een toename van 85% in waarde ten opzichte van het voorgaande jaar. Verder besprak hij plannen om de export naar Slowakije, Tsjechië en Polen te vergroten door gebruik te maken van de strategische ligging van Hongarije voor efficiënt transport.

Bron: hungarytoday.hu

Publicatiedatum: