Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zohara Farms:

"Erg goede vraag naar vijgen in Europa"

Het vijgenseizoen in Israël is goed begonnen met een uitstekende vraag vanuit Europa. "We zijn nog maar net begonnen en zitten nu al in de piekperiode van de oogst. Het fruit ziet er fantastisch uit en smaakt ook zo," zegt David Levin, de CEO en marketingdirecteur van Zohara Farms.

Hij zegt dat de vraag in Europa erg hoog is en dat er maar weinig aanvoerbronnen zijn. Spanje begint volgende week ook met leveren aan het VK. "We zijn begonnen met leveren aan voornamelijk Europa, en volgende week beginnen we met het VK. Gelukkig is er echt vraag naar vijgen vanuit de markt. Brazilië is bijna klaar met verzenden, terwijl Peru nog niet op grote schaal levert. Daarnaast komen er ook wat vijgen uit Italië en Spanje."

De goede vraag betekent echter geen hogere prijzen in Europa, zegt Levin. "De prijzen zijn gemiddeld en hetzelfde als vorig jaar. We geloven dat de prijs goed is voor de koper. De luchtvaartmaatschappij uit Israël heeft nu voldoende capaciteit naar Europa, waardoor de luchtvrachtkosten redelijker zijn geworden."

Levin beschrijft het warmere zomerweer in Europa dat ervoor zorgt dat mensen "meer zoet fruit eten, zoals vijgen, waar meer vraag naar is." Hij zegt dat het een jaar is met reguliere oogstvolumes. "Het is een normaal jaar, we zullen geen lagere opbrengst hebben. Het seizoen is nu nog in de beginfase, maar ziet er veelbelovend uit wat betreft opbrengstcapaciteit, met een goede kleur en smaak van de vijgen."

Zohara Farm begint vanaf eind deze maand ook met het granaatappelseizoen. "Het ziet er goed en veelbelovend uit om vanaf eind deze maand te beginnen met de zeer vroege variëteiten."

Vorig jaar hadden ze moeite om genoeg arbeidskrachten te vinden, omdat veel van de buitenlandse werknemers terugkeerden naar hun eigen land. "De meeste buitenlandse arbeidskrachten die hier werkten zijn nu weer terug in Egypte. We zitten in het zuiden tot midden van het land, we hebben alle capaciteit, ik ben vrij optimistisch voor het vijgenseizoen van dit jaar," zegt een hoopvolle Levin.

Voor meer informatie:
David Levin
Zohara Farm
Tel: +972 523 691 333
[email protected]

Publicatiedatum: