Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuw wortelpakstation om positie op Franse markt te versterken"

Wortelspecialist Verduyn heeft net een nieuwe moderne verwerkingsfaciliteit gebouwd in het Franse Wancourt (Pas-de-Calais). "In september zijn we volledig operationeel", zegt commercieel directeur Emmanuel Schaffner.

"Alles wordt hier in Frankrijk verpakt"
Voorheen werden de wortelen geoogst in de regio Hauts-de-France en vervolgens vervoerd naar het Belgische Kortemark, waar hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd is. Vandaar keerden de verpakte wortelen dan terug naar de Franse markt. "Maar vanaf september zullen de eerste Franse wortelen hier worden verpakt", aldus Emmanuel Schaffner. Ongeveer 2.000 m² wordt exclusief voorbehouden als verpakkingsruimte.

"Er zullen twee verpakkingslijnen komen voor topproducten, één voor bulk en één voor de wortelen in zakjes. Het pand is uitgerust met de nieuwste generatie apparaten. We zijn de eersten die dergelijke moderne machines gebruiken.

"Onze positie op de Franse markt verder uitbreiden"
"Naast de logica van het verpakken van een Frans product in Frankrijk, beantwoordt onze nieuwe verwerkingsfaciliteit aan de kwaliteitseisen van onze klanten. Bovendien besparen we op transport en verminderen we dus onze ecologische voetafdruk", legt Emmanuel Schaffner uit. Het doel van deze nieuwe investering – na een eerdere investering van €12 miljoen vijf jaar geleden in Kortemark – is om ruimte vrij te maken op het hoofdkantoor voor de afzet in de Benelux en de export. "Maar ook om onze positie op de Franse markt te versterken, met name op het gebied van huismerken, aangezien de twee lijnen in eerste instantie gewijd zullen zijn aan dit assortiment", legt Emmanuel Schaffner uit.

Het vooruitzicht van de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de regio rond Arras is ook bijzonder belangrijk voor de groep. "En in de toekomst sluiten we de bouw van nog een loods niet uit, hetzij voor verpakking, hetzij voor opslag, afhankelijk van hoe onze groei zich ontwikkelt en of deze nieuwe investering even succesvol is als de vorige."

Voor meer informatie:
Emmanuel Schaffner
Verduyn
Tel: +33 321 73 14 14 (Frankrijk)
[email protected]
http://www.verduyn.fr/fr

Publicatiedatum: