Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Voortreffelijk Claudia Reina pruimenseizoen verwacht uit La Rioja"

De vooruitzichten voor het seizoen van de Claudia Reina pruimen in de Noord-Spaanse regio La Rioja, waarvan de teelt zich concentreert in de Cidacos-vallei en de Iregua-vallei, zijn behoorlijk positief. "Als er geen stormen zijn en het weer blijft zoals het is, kunnen we dit jaar een zeer goede oogst hebben", zegt Ángel Aldama, manager van Frutas Aldama. "We zullen maar 70% van de kilo's van een normaal seizoen plukken, maar de maten zullen groter zijn. En dus zal die opbrengstdaling iets minder opvallen."

Het Claudia Reina ras is goed ingeburgerd in La Rioja. "De gemeente waar onze percelen gelegen zijn, Quel, is uitermate geschikt voor de pruimenteelt. Het is een fruitsoort die van oudsher hier in de Cidacos-vallei wordt geteeld, hoewel het, net als in andere teeltgebieden zoals Badajoz, Aragón of Toledo, een teelt is die geleidelijk afneemt. Toch heet ons ras niet voor niets Reina (koningin in het Spaans)".

"Claudia Reina heeft een onmiskenbare smaak, totaal anders dan de rest van de pruimen, en is zeer zoet wanneer het zijn optimale rijpheid bereikt. We brengen alleen de pruimen met een Brix-waarde van meer dan 20-21 graden op de markt", zegt Ángel.

"Claudia Reina wordt vooral geconsumeerd in het noorden van Spanje, maar je vindt deze pruim ook in de rest van het land in het schap. We exporteren een deel naar de Franse markt, maar net als bij de rest van het fruit geven Fransen voorrang aan de eigen producten wanneer hun seizoen begint."

"Desalniettemin", vervolgt Ángel, "verwachten we dat dit jaar, waarin Extremadura, het grootste pruimengebied van Spanje, een veel kleinere oogst heeft dan andere jaren en Frankrijk slechts 60-70% van zijn productiecapaciteit zal halen, het seizoen voor de Claudia Reina pruim uit La Rioja voortreffelijk zal zijn."

Voor meer informatie:
Frutas Aldama
Polígono Moreta s/n
26570 Quel (La Rioja) – Spanje
Tel: +34 941 39 23 78
[email protected]
www.frutasaldama.es

Publicatiedatum: