Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
30% hogere opbrengst

Nieuwe aardappelrassen in China

In de gemeente Chongqing, Zuidwest-China, beheert een onderzoeksinstituut gewijd aan aardappelveredeling, bloeiende groene aardappelzaailingen. Dit gebeurt onder leiding van Vadim Khassanov, een professor van de Kazachse S. Seifullin Agrotechnical Research University, samen met het team van de Southwest University. Deze samenwerking richt zich op de veredeling van aardappelrassen en het behalen van hogere opbrengsten. Het internationale Belt and Road-innovatie-instituut voor de aardappelsector, opgericht in november 2021 door de Southwest University en het CIP (International Potato Center) - China Center for Asia Pacific, samen met meer dan 10 partnerlanden, is een belangrijke mijlpaal in dit streven.

Khassanov benadrukt "de prominente rol van China in de wereldwijde aardappelteelt en het belang van aardappelen in Kazachstan", en prijst de onderzoekscapaciteiten van de Southwest University. Lyu Dianqiu, decaan van het College of Agronomy and Biotechnology aan de Southwest University, meldt dat de samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van zes nieuwe aardappelrassen, waaronder "Red Rose", en een snelle virusdetectiekit. Deze innovaties hebben gezorgd voor een opbrengstverhoging van meer dan 30 procent ten opzichte van lokale aardappelrassen. Deze ontwikkelingen leveren een "Chinese oplossing" voor de aardappelsector in de partnerlanden van de Belt and Road.

Bron: en.people.cn

Publicatiedatum: