Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Instacart mikt op omzetgroei met hoge marges via Uber Eats

Guillaume Beuscart verlaat Intermarché België
Nu de integratie van de Mestdagh-winkels in Intermarché België is afgerond, heeft Guillaume Beuscart zijn taak bij de Musketiers volbracht. Secretaris-generaal Fabian Durieux neemt de functie van uitvoerend directeur over.
Bron: retaildetail.eu

Portugal: Lidl investeert €11 mln in twee nieuwe winkels
Lidl Portugal heeft een nieuwe winkel geopend in Sintra-Mem Martins, waarmee een investering van €5 mln is gemoeid. De winkel in Sintra-Mem Martins heeft een verkoopoppervlakte van ongeveer 1.300 m² met bredere gangpaden, een hoger plafond en een gevel die volledig uit glas bestaat.
Bron: esmmagazine.com

VK: Ocado bouwt voort op Aeon-samenwerking met plannen voor derde robotmagazijn
De Britse online supermarkt- en technologiegroep Ocado heeft zijn samenwerking met het Japanse Aeon versterkt met plannen voor de bouw van een derde robotmagazijn. Het derde customer fulfilment center (CFC), zoals Ocado ze noemt, komt in Kuki-Miyashiro, in de prefectuur Saitama in Japan, en zal in 2027 in gebruik worden genomen.
Bron: reuters.com

Amazon demonstreert in heel VK nu de stemming over de rechten van magazijnmedewerkers in Coventry begint
Demonstraties in Noord- en Zuid-Engeland, Wales en Schotland markeren de dag waarop arbeiders in het Amazon-magazijn in Coventry de eerste stemmen uitbrengen in hun poging om voor het eerst in het VK een vakbondserkenning te krijgen.
Bron: retailtechinnovationhub.com

Billa Tsjechië benoemt Ivana Stará tot hoofd strategische marketing
Billa Czechia, een dochteronderneming van de Duitse REWE Group, heeft Ivana Stará aangesteld als hoofd strategische marketing. Stará was onlangs hoofd merk- en uitvoering bij Tesco Czechia, een functie die ze eind 2020 op zich nam.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi onthult nieuwe winkels die de komende maanden openen
Aldi opent de komende maanden meer dan 10 nieuwe winkels in heel het VK om nog meer shoppers te laten profiteren van zijn lage prijzen. Nieuwe winkels in Waltham Cross in Hertfordshire en Olney Park in Milton Keynes worden in de komende maand geopend, terwijl steden als Aberdare in Wales, Broughty Ferry in Dundee en Leytonstone in Londen zich ook klaarmaken om in de nabije toekomst nieuwe Aldi-winkels te verwelkomen.
Bron: aldipresscentre.co.uk

Ierland: Circle K neemt negen forecourt en convenience locaties over van convenience retail groep Pelco
Circle K heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van in totaal negen forecourt en convenience locaties van convenience retail groep Pelco. Van de negen locaties die Circle K overneemt, liggen er zeven in Dublin, één in Co. Meath en één in Co. Westmeath.
Bron: circlek.ie

VK: Fresh Direct ziet stijging in verkoop van bereide producten
Fresh Direct, de grootste leverancier van AGF aan de foodservice sector in het VK, heeft de verkoop van bereide producten het afgelopen jaar met meer dan 10% zien groeien, omdat chef-koks steeds vaker op zoek gaan naar tijdbesparende producten in de keuken.
Bron: feast-magazine.co.uk

Winnaar SPAR Austria Diversity Award 2024 richt zich op wilde bijen
Zevenenveertig afgestudeerden van middelbare scholen uit heel Oostenrijk namen deel aan de derde jaarlijkse SPAR Austria Diversity Award ter bevordering van de biodiversiteit. Van de acht federale winnaars werd Martina Hasiba uit Stiermarken de nationale winnaar voor haar werk over de leefomgeving van wilde bijen.
Bron: spar-international.com

Amazon: 7,1 miljard euro omzet in Spanje
Amazon boekte vorig jaar een bruto jaaromzet van 7,1 miljard euro dankzij zijn activiteiten in Spanje. Dit is een stijging van 11% ten opzichte van 2022. Volgens Amazon zijn er momenteel zo'n vijftienduizend Spaanse KMO's actief op zijn platform.
Bron: ecommercenews.eu

Instacart mikt op omzetgroei met hoge marges via Uber Eats
Toen Instacart in mei zijn samenwerking met Uber Eats onthulde, plaatste het een bestelling voor een winstgevende schaal aan inkomsten uit restaurantbezorging. "In het algemeen creëert de overeenkomst een nieuwe bron van inkomsten, met hoge marges, voor Instacart, terwijl het Uber Eats in theorie blootstelt aan een grotere klantenpool", vertelde David Bishop, partner bij Brick Meets Click, aan Supermarket News.
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum: