Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1e bouwactiviteit begin 2025 verwacht

Vereijken Kwekerijen koopt grond voor groei

Vereijken Kwekerijen uit Beek en Donk heeft 65 hectare aangekocht in glastuinbouwgebied Californië in Horst aan de Maas. Het aangekochte perceel op glastuinbouwgebied Californië heeft een bestemming voor 51 hectaren agro- en glastuinbouwactiviteiten en het mogelijk huisvesten van medewerkers.

Er wordt in eerste instantie een bouwvergunning aangevraagd voor de realisatie van kassen. In het voorjaar van 2025 wil men starten met de eerste bouwfase van de kwekerij aan de Sint Jorisweg. "Volgend jaar gaan we voorzichtig beginnen met de invulling van de eerste paar hectare", zegt Hans Vereijken van Vereijken Kwekerijen in het Eindhovens Dagblad. De eeste tomaten uit de nieuwe kas worden in het voorjaar van 2026 verwacht.

Van de 65 hectaren worden 14 hectare ingezet voor een groene inpassing in de bestaande natuurstructuur. Er komt rondom het perceel een brede groene zone met dwarsverbanden aan het perceel, waarbij 'veel aandacht is voor de diverse flora en fauna.'

De familie Vereijken heeft meer dan 60 jaar ervaring. Inmiddels is de tweede en derde generatie aan zet binnen Vereijken Kwekerijen. Op meer dan 60 hectare, verdeeld over 7 teeltvestigingen in Noord-Brabant, Limburg en het Westland, worden er Tasty Tom-trostomaten gekweekt. Tevens heeft Vereijken Kwekerijen eigen verpakkingsvestigingen waar de tomaten verpakt en klaargemaakt worden voor de klanten.

In glastuinbouwgebied Californië 2 was nog 51 hectare beschikbaar. Dat de grond verkocht was, werd eind vorig jaar al bekend.

Bron: Greenport Venlo