Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Petitie gestart: red de Nederlandse sla!

De Nederlandse slatelers slaan alarm en zijn een petitie gestart onder het motto: eten we morgen nog Nederlandse sla? "Door het wegvallen van diverse gewasbeschermingsmiddelen worden diverse teelten onmogelijk in Nederland! Gaan we onze meest veilig, duurzaam en gezond geteelde groente inwisselen voor importproducten waar de eisen op een ander niveau liggen? Gaan we onze eerste levensbehoefte uit handen geven en afhankelijkheid creƫren vanuit het buitenland?", zo laten de telers weten.

"Sla is erg gevoelig voor insecten en schimmels. Ondertussen worden gewasbeschermingsmiddelen versneld verboden, om aan de roep van de maatschappij te voldoen. Maar er is nog geen biologisch alternatief om op grote schaal Nederlandse sla te kunnen telen", zo laten de telers weten. Ze verzoeken in een petitie om nieuwe wegen te onderzoeken om gezonde en verse Nederlandse sla voor de consument te garanderen.

Klik hier om de petitie te ondertekenen

Publicatiedatum: