Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe staatssecretaris maakt kennis met glastuinbouw

Op 8 juli heeft de nieuwe staatssecretaris van het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, Jean Rummenie, de paprikakas van Kwekerij Overgaag bezocht. In zijn eerste werkweek maakte hij direct kennis met de innovaties en kracht van de glastuinbouw.

Telers John Overgaag en Wouter Overgaag, Bart van den Bosch gaven samen met Jelte van Kammen een rondleiding in de kas en lieten zien hoe Kwekerij Overgaag elke dag streeft naar efficiƫntere teelt. Dankzij de Horti Footprint heeft de kwekerij inzicht in hun milieu-impact en werken ze hard aan hun ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. De rondleiding sloot af met een tour door de nieuwe sorteerloods van Kwekerij Overgaag.

Tijdens het bezoek leerde de staatssecretaris alles over duurzaam telen met biologische bestrijders en de noodzaak van een verbeterd verduurzamingsloket van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). De telers gingen ook in gesprek over de kosten en baten van de glastuinbouw voor de samenleving en hoe ze dit op een eerlijke manier kunnen belonen en beprijzen.

Jean Rummenie was onder de indruk van de hightech kas en de energievoorziening vanuit geothermie.

Voor meer informatie:
Harvest House
Tel: +31174519200
[email protected]
www.harvesthouse.nl


Kwekerij Overgaag
www.kwekerijovergaag.nl

Publicatiedatum: