Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nog steeds goede vraag naar traditionele Victoria druif"

Sinds 1989 teelt Torremesa druiven aan de Atlantische kust in de Zuid-Spaanse provincie Cádiz. Die ligging, tussen de gemeenten Rota en Chipiona, laat het teeltbedrijf toe als een van de eersten in het Europese seizoen druiven op de markt te brengen.

"We zijn net begonnen met de oogst. De kwaliteit is dit jaar erg goed omdat het weer erg gunstig is geweest voor de rijping van de druiven. We hebben immers bijna anderhalve maand overwegend westenwind gehad. Die zorgt voor iets frisser weer en zo kan het fruit rustiger rijpen", legt Cristóbal Díaz uit. "Bovenal is het temperatuurcontrast tussen dag en nacht tijdens de maand juni erg goed geweest voor de kleuring van de rode druiven."

"Ook de maatvoering is dit jaar erg goed. We zijn al begonnen met de oogst van Victoria druiven van het XXL kaliber. Meestal slagen we er in een van de beste Victoria druiven op de markt te brengen", geeft hij aan. "We gaan nu ook al van start met de oogst van de zwarte pitloze Sweet Bond druiven en over enkele dagen met Candy Snaps, een druif met een aardbeiensmaakje. Eind juli is het dan de beurt aan de Sweet Globe druiven."

"Zonder twijfel schuift de markt steeds meer op in de richting van pitloze druiven, maar kwaliteitsvolle druiven met pit hebben zeker ook hun plaats, zoals bijvoorbeeld de Victoria druif."

Torremesa zet de druiven zowel in Spanje als in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Engeland af. Er wordt aan supermarktketens en groothandelsmarkten geleverd, waaronder ook Mercamadrid in de hoofdstad.

Wat de prijzen betreft, ziet Cristóbal op dit moment een correct niveau op de markt. "Met de kwaliteit die we hebben zullen we waarschijnlijk mooie prijzen kunnen aanhouden."

Voor meer informatie:
Torremesa
Carretera Munive, km. 7
11520 Rota (Cádiz) – Spanje
Tel: +34 647 95 38 54
[email protected]
http://torremesa.com

Publicatiedatum: