Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Precisiefruitteelt, emissie, bodembeheersing en ziekten- en plagenbestrijding centraal

Fotoreportage Dé Perendag

Tholen - Op vrijdag 5 juli was de fruitteeltsector weer te gast op alweer de 11e editie van de Perendag in het Zeeuwse Krabbendijke op het buitenterrein van Fruvo. Het evenement werd georganiseerd door ZLTO, NFO en Delphy. Er waren ruim 100 standhouders aanwezig die de bezoekers informeerden over de nieuwste snufjes en technieken, hagelnetten, tractoren, machines en werktuigen, gewasbeschermingsmiddelen, verzekeringen en financiƫle zaken.

Ondanks het iets minder goede weer waren er toch weer zo'n 1000 bezoekers die gedurende de dag langs de bedrijven door de tenten en de boomgaard trokken deze dag. De perenmarkt zelf werd deze dag niet veel over gesproken, want veel cellen zitten nog vol en de markt is vrij vroeg ingezakt. De Nederlandse perenmarkt zit dus zo vast als een huis, dat is wel een wat bittere nasmaak zo aan het eind van het seizoen.

Uiteraard werden er ook weer diverse machinedemonstraties en rondgangen georganiseerd in de boomgaard met autonome voertuigen, precisiespuittechnieken en oogstmachines. Meettechniek is misschien wel de grootste innovatie van de laatste jaren, want meten is weten!

Klik hier voor de fotoreportage