Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo gaat in Amsterdam beleveren met nieuwe zero-emissie truck

Jumbo gaat vanaf oktober haar producten leveren in een nieuwe zero-emissie truck van Renault trucks. "Deze zogenaamde Oxygen van Renault trucks, die na een testfase in Parijs nu ook in Amsterdam wordt getest, past ideaal bij onze inzet om onze milieu-impact te verminderen", zo meldt de supermarktketen op LinkedIn.

"We streven ernaar om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn, dus dit is een belangrijke stap voor ons. En dat geldt dus ook voor ons transport, want het bevoorraden van winkels en het bezorgen van boodschappen is ons dagelijkse werk."

"Daarnaast krijgen steeds meer binnensteden een zero-emissiezone. Daarom zijn we zo enthousiast om dit prototype te kunnen testen in de binnenstad van Amsterdam. Zero-emissie, zuinig energieverbruik en veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers staan hoog op onze prioriteitenlijst. Door deze proef met de Renault trucks Oxygen kunnen we veel ervaring opdoen om de winkeldistributie zo schoon en veilig mogelijk te verzorgen."

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: