Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zware regenval vertraagt oogst en levering peren uit Hebei"

Het oogstseizoen van peren in China is begonnen; in de eerste week van juli startte de oogst in Hebei. Ondanks de strenge winter met zware sneeuwval en lage temperaturen, is de kwaliteit en opbrengst van de peren goed gebleven dankzij de gunstige weersomstandigheden in de eerste helft van het jaar. De recente zware regenval kan echter de verkoop van de oogst dit jaar vertragen.

Hebei Xionghan Agricultural Products Co., Ltd., een verwerker en exporteur van peren, meldt dat het belangrijkste teeltgebied van Hebei op 2 juli te maken kreeg met zware regenval, die naar verwachting 2 tot 3 dagen zou aanhouden. Sales Manager Li geeft aan dat het bedrijf vóór de oogst MRL-testen uitvoert in boomgaarden en bij telers om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Ondanks de hoge temperaturen en weinig regenval van mei tot juni, wat dit jaar resulteerde in iets kleinere peren, zal de oogst voornamelijk uit kleine en middelgrote vruchten bestaan. Dit kan gevolgen hebben voor kopers en importeurs die de voorkeur geven aan grotere maten.

Manager Li meldde ook dat de voorraad verse peren in 2023 een dieptepunt had bereikt. De kleinere omvang van de peren dit seizoen, samen met de hevige regenval, belemmert de voortgang van de pluk en vertraagt de verkoop. De zware regenval en de grote temperatuurverschillen hebben de kwaliteit van de Huangguan-peren aanzienlijk aangetast, waardoor sommige peren gebreken vertonen, zoals zwartvruchtrot. Hierdoor zal de oogst van peren van hoge kwaliteit afnemen en zullen de prijzen stijgen.

Daarnaast zal de marktprijs van peren naar verwachting ongeveer 20% hoger liggen dan in dezelfde periode vorig jaar vanwege de hoge wereldwijde verzendkosten. Hoewel de telersprijs van peren 25-30% lager is dan vorig jaar, kunnen de hoge totale verzendkosten ertoe leiden dat handelaren en klanten een afwachtende houding aannemen. Als er midden juli meer peren worden geplukt, de verzendkosten hoog blijven en de vraag op de overzeese markt laag is, kan de aankoopprijs van peren verder schommelen.

Hebei Xionghan Agricultural Products Co., Ltd. zal in september deelnemen aan de Asia Fruit Logistica, op standnummer 5C01.

Voor meer informatie:
Li Xixi
Hebei Xionghan Agricultural Products Co., Ltd.
Tel: +86 17503202183
[email protected]
www.xgfreshproduce.com