Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We hebben zelfs klanten uit Breda"

De laatste watermeloenen van het seizoen van dit jaar werden in week 26 geladen. "Tot de laatste lading was er een gestage stroom van goede kwaliteit uit Marokko. Echter, tot twee weken geleden was de kwaliteit van meloenen met pit uit Italië en Griekenland niet zo overtuigend. Dit begint nu te veranderen, aangezien de vollegrondsoogst in beide landen van herkomst is begonnen," zegt Ayber Cebba, mede-directeur van Fresh & Cash GmbH uit Wuppertal.

Vooral de grote watermeloenen (kaliber 12+) van het ras Dumara zijn populair, voornamelijk in Marokko en Italië. "Het aandeel watermeloenen van Griekse oorsprong ligt momenteel nog rond de 40 procent. Vanaf volgende week verwachten we echter beter weer, en dan zullen we tot 80-90 procent van onze meloenen uit Italië betrekken, mede vanwege de kortere transportroutes en iets lagere prijzen."

Door het nogal natte en koude weer deze zomer is de vraag tot nu toe vrij beperkt geweest, vervolgt Cebba. Ongeacht het weer heeft de fruitgroothandel in Wuppertal echter een zekere basisvraag naar meloenen. "Het is zeker geen meloenenweer. We hebben temperaturen boven de 20 graden nodig voor een goede verkoop. We hebben ons wagenpark dit jaar uitgebreid om iedereen van watermeloenen te kunnen voorzien. Wat dat betreft heeft het seizoen tot nu toe niet aan onze verwachtingen voldaan, al kan dat snel weer veranderen."

Fresh & Cash biedt het hele jaar door meloenen aan. Momenteel biedt het pitloze producten uit Spanje en watermeloenen met pitten uit Griekenland en Italië. Het bedrijf heeft vier nieuwe vrachtwagens gekocht voor de levering van alleen watermeloenen.

Hoewel watermeloenen in de zomer veruit het belangrijkste product zijn, biedt de groothandel zijn klanten ook andere meloensoorten aan. "Er is een klantenbasis voor elk type meloen: klanten met Marokkaanse roots eten graag grote Piel de Sapo, terwijl Galia en gele meloenen vooral populair zijn bij de Turkse gemeenschap. Cantaloupe- en Charentais-meloenen daarentegen zijn bij uitstek geschikt voor fijnproevers. De relatief nieuwe Dino-meloen is sinds enkele jaren ook in populariteit aan het toenemen."

Naast het brede assortiment meloenen is er ook steenfruit en kersen op voorraad, afhankelijk van het seizoen. Cebba: "We halen voornamelijk kersen uit Spanje, België en Turkije, hoewel de vraag naar Turkse kersen interessant genoeg ver boven het niveau van vorig jaar ligt. De aardbeienmarkt daarentegen is bijzonder moeilijk. Door volumeverlies is er zowel in Duitsland als in België heel weinig beschikbaar en de hoeveelheden die beschikbaar zijn, worden soms verhandeld tegen een prijs die twee keer zo hoog is als vorig jaar. We bieden ook al de eerste Moldavische pruimen van het ras Stanley aan, hoewel de vraag momenteel nog beheersbaar is."

Afhaalklanten uit Breda
Het in 2017 opgerichte bedrijf is nu drie jaar gevestigd in Wuppertal-Vohwinkel en is vooral voor tal van weekmarkten en speciaalzaken een aanspreekpunt geworden. "We hebben tot nu toe elk jaar een aangename toename van klanten kunnen noteren. We leveren in een straal van 80 tot 100 kilometer rond Wuppertal, maar hebben ook een afhaalmarkt. Klanten waarderen vooral de verscheidenheid aan producten en de hoeveelheden die we kunnen aanbieden. Er komen zelfs mensen speciaal uit Breda naar ons toe om hier hun waren uit te zoeken. Daar zijn we bijzonder trots op."

Voor meer informatie:
Ayber Cebba
Fresh & Cash GmbH
Vohwinkler Str. 119b
42329 Wuppertal, Duitsland
Tel: +49 174 3929313
[email protected]
www.facebook.com
www.freshandcash.de

Publicatiedatum: