Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl eerste retailer met vrachtwagen op waterstof

Frankrijk: Lidl rijdt als eerste retailer met vrachtwagen op waterstof
Na de opening van Europa's eerste groene logistieke platform op waterstof in Carquefou (Loire-Atlantique) in maart 2022, bevestigt Lidl opnieuw zijn engagement voor milieuvriendelijke leveringsmethoden. In samenwerking met Jacky Perrenot en Lhyfe heeft het bedrijf op de Salon de l'Agriculture 2022 een handvest ondertekend waarin het zich ertoe verbindt de allereerste groene vrachtwagen op waterstof op de weg te brengen. Deze vrachtwagen rijdt sinds begin dit jaar op het platform van Carquefou en levert aan Lidl-supermarkten in de regio Nantes, een primeur in het Franse transportlandschap.
Bron: Materials Handling World

VK: Asda waarschuwt dat consumenten £264 tekort komen aan besteedbaar inkomen
Asda heeft in een nieuwe klap voor de kosten van levensonderhoud gewaarschuwd dat klanten te maken krijgen met een wekelijks tekort van £66 aan besteedbaar inkomen. De supermarktgigant - die wordt beconcurreerd door Tesco, Aldi, Lidl, Morrisons en Sainsbury's - heeft zijn Income Tracker gepubliceerd, waaruit blijkt dat het gemiddelde besteedbare inkomen voor alle huishoudens in het VK is gestegen. Het is in mei met 15,1 procent j-o-j gestegen tot £239 per week en bereikte daarmee een recordhoogte van 32 maanden. De meest recente cijfers van Asda's Income Tracker laten zien dat het besteedbare inkomen voor huishoudens met een laag inkomen in mei bijna het hoogste niveau in drie jaar bereikte, aldus de supermarktgigant.
Ondanks deze stijging blijven de budgetten van deze gezinnen in reële termen onder druk staan, omdat hun nettoloon nog steeds niet genoeg was om rekeningen en essentiële uitgaven te dekken, waardoor ze een gemiddeld wekelijks tekort van £66 hebben. Dit betekent dat huishoudens £264 (€312) per maand tekort komen.
Bron: Birmingham Mail

Duitsland: REWE lanceert 'grootste' op computer vision gebaseerde supermarkt van Europa
De Duitse retailer REWE Group heeft na een fase van testen de opening aangekondigd van een Pick&Go-winkel in Hamburg, Duitsland. De winkel is gelanceerd in samenwerking met Trigo Technology en is volgens REWE de grootste op computer vision gebaseerde supermarkt van Europa met meer dan 20.000 artikelen die in de winkel verkrijgbaar zijn. Klanten hebben de keuze uit vier manieren om hun aankopen te betalen. Ze kunnen betalen via de Pick&Go-app, door te scannen en te betalen bij een self-checkout terminal, door gebruik te maken van de computer vision-technologie of de gebruikelijke methode van betalen bij een caissière. De supermarkt zei dat alle aankopen veilig worden geregistreerd met minimale gegevens en dat camera's en sensoren bepalen welke artikelen een klant heeft geselecteerd, waardoor klanten hun rekening automatisch kunnen betalen zonder het gebruikelijke afrekenproces te doorlopen.
Bron: Retail Systems

VK: Tesco verhoogt aantal dagen personeel op kantoor om prestaties te verbeteren
Tesco roept zijn bedrijfspersoneel terug naar kantoor en verhoogt het aantal werkdagen van twee naar drie per week om "goed presterende teams met een cultuur van samenwerking" op te bouwen. De nieuwe verandering wordt vanaf september ingevoerd en zorgt ervoor dat fulltime medewerkers minimaal drie dagen per week op kantoor werken op een gecontracteerd kantoor of een andere locatie.
Van de parttimers van de supermarkt wordt ook verwacht dat ze een gelijk aantal dagen op kantoor werken om aan het principe te voldoen. Tesco voegde eraan toe dat het weliswaar bestaande flexibele werkafspraken zou blijven respecteren, maar dat het van mening is dat de nieuwe verandering het personeel in staat zal stellen om effectiever te werken aan de kerndoelen van Tesco en zal zorgen voor een sterkere band tussen werknemers, klanten en leveranciers.
Bron: Grocery Gazette

VK: Henderson rapporteert 20% stijging winst voor belastingen naar £69 mln
De leverancier van kruidenierswaren achter het Spar-, Vivo- en Eurospar-netwerk in het noorden zag zijn winst voor belastingen vorig jaar met meer dan 20% stijgen tot £68,8 miljoen. De Henderson Group zei dat de totale omzet steeg met £108 miljoen (8,6%) tot £1,338 miljard in het jaar eindigend op 31 december 2023. De grossier en retailer uit Mallusk, die ongeveer 500 gemakswinkels in het noorden bevoorraadt en er zelf ongeveer 100 bezit, zei dat zijn supermarkten een aanzienlijke groei doormaakten in 2023. Dit droeg bij aan een stijging van de winst voor belastingen met £11,7 miljoen ten opzichte van de £57,1 miljoen in 2022. Maar het bedrijf zei dat de handelsomstandigheden voor de eerste helft van 2024 uitdagender zijn gebleken.
Bron: Irish News