Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wereldwijd tekort aan knoflook wordt de norm"

Het Egyptische knoflookseizoen eindigt eerder dan normaal, met uitverkochte volumes. Ehabi Sami, CEO van Noureen Food, meldt een "bijzonder uitdagend seizoen".

De exporteur legt uit: "We hebben grote moeite gehad om voldoende knoflook te verkrijgen. Dit komt doordat kleinschalige telers dit seizoen de voorkeur gaven aan de teelt van uien, vanwege de goede prijzen van uien op de lokale markt vorig jaar. Het is belangrijk om te onthouden dat de sector sterk afhankelijk is van de hoeveelheden die door kleine telers worden geleverd, omdat wat we zelf telen nooit genoeg is."

Ehab geeft aan dat de druk op Egyptische knoflook sterk was vanaf het begin van het seizoen: "Het seizoen begon met een zeer sterke vraag en de voorraden raakten snel op. Argentinië, dat vóór ons op de kalender ligt, had een korter seizoen dan normaal, dus de markt keek uit naar Egyptische knoflook."

"Het wereldwijde tekort aan knoflook en de steeds kortere seizoenen zullen de nieuwe norm worden, niet alleen in Egypte, maar ook in Argentinië en Spanje," voegt de exporteur toe.

Het wereldwijde tekort heeft geleid tot een diversificatie van de Egyptische knoflookmarkt, zegt Ehab verder: "Normaal gesproken gaat 60-70% van onze export naar Taiwan. Maar dit jaar is de vraag heel divers, met een grote toename van de export naar Europa en Brazilië."

Ondanks de sterke vraag zijn de Egyptische exporteurs competitief gebleven, besluit Ehab: "Onze prijzen zijn in evenwicht; ze zijn goedkoper dan Spaanse knoflook en iets duurder dan Chinese knoflook."

Voor meer informatie:
Ehab Sami
Noureen food
Tel: +201110003911
[email protected]
www.noureenfood.com

Publicatiedatum: