Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bejo Open Dagen voor telers en ketenpartners

Groentetelers en ketenpartners van over de hele wereld zijn jaarlijks te gast tijdens de Bejo Open Dagen in Warmenhuizen. Dit jaar vindt het evenement plaats van dinsdag 24 september tot en met zaterdag 28 september. Gedurende deze dagen krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met de nieuwste Bejo-rassen en is er de gelegenheid om de mogelijkheden en uitdagingen binnen hun vakgebied te bespreken, zo meldt Bejo.

"Samen met klanten en relaties onderzoekt Bejo wat er speelt op het veld, in de markt en bij de consument. Deze inzichten vormen de basis voor de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde groenterassen, die telers in staat stellen om wereldwijd gezonde en smakelijke groenten te oogsten. Op de demovelden worden rassen getoond die verbeterd zijn op eigenschappen als ziekteresistentie, bewaarkwaliteit, opbrengst, uiterlijke kenmerken en smaak."

Groenteconcepten en kassen
Tijdens de Bejo Open Dagen worden ook innovatieve groenteconcepten gepresenteerd. "Bij de ontwikkeling van deze concepten staan smaak, gezondheid en gebruikersgemak centraal. Er is speciale aandacht voor het uitgebreide assortiment bietenrassen, dat naast de teelteigenschappen ook inspiratie biedt voor nieuwe toepassingen voor ketenpartners. Daarnaast organiseert Bejo deze week een exclusief bietensymposium op uitnodiging."

In de foliekas voor vruchtgewassen toont Bejo een variatie aan rassen van tomaten, paprika's en augurken, waarbij de nadruk ligt op de nieuwste ontwikkelingen en innovaties binnen deze gewassen.

Rondleidingen en demonstraties
Technologie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en productie van nieuwe rassen. Tijdens rondleidingen in de Seed Processing Facility en het Research Center krijgen bezoekers inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van veredeling en zaadbehandeling.

Nieuw dit jaar is de Seed Research Expo, waar uitgebreide informatie wordt gegeven over verschillende thema's binnen zaadonderzoek en hoe deze bijdragen aan de kwaliteit van Bejozaad. Ook vertellen de imkers van Bejo over de activiteiten op het gebied van bijengezondheid en -onderzoek.

Op de demovelden vinden diverse zaai-, fertigatie- en oogstdemonstraties plaats. Verschillende mechanisatiebedrijven presenteren hun producten en diensten en geven live demonstraties. Zo maken bezoekers kennis met de nieuwste innovaties voor duurzame oplossingen binnen de sector.

Bezoekinformatie
De Bejo Open Dagen zijn van dinsdag 24 september tot en met vrijdag 27 september exclusief toegankelijk voor zakelijke klanten en relaties. Op zaterdag 28 september zijn ook familie en buren van harte welkom om Bejo te bezoeken en te ontdekken. De locatie is zoals gebruikelijk Trambaan 2 in Warmenhuizen.

Voor meer informatie:
Bejo
Trambaan 1
1749 CZ Warmenhuizen
+31 (0)226 39 61 62
[email protected]
www.bejo.nl

Publicatiedatum: