Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Limesmarkt zit in de lift"

Oliver, een bedrijf op de groothandelsmarkt van Rungis dat gespecialiseerd is in de handel in exotisch fruit, biedt jaarrond bootlimes uit Braziliƫ aan. "Het is een herkomst waar we graag mee werken omdat het vaak van betere kwaliteit is. Het fruit is mooier en sappiger dan dat van andere origines", zegt Guillaume Angilbert. De markt zit in de lift, net als andere jaren, nu de zomer nadert.

"De prijzen zijn ook afhankelijk van de oogst. Hoe meer product op de markt, hoe meer we moeten verkopen, dus hoe lager de prijzen. Omgekeerd, als de opbrengst daalt, stijgen de prijzen, wat nu het geval is."

Ondanks een stijgende markt blijft de consumptie intact. "De afzet is stabiel gebleven, hoewel de markt op dit moment gecompliceerd is door een aantal factoren. Maar we blijven positief, want er wordt nog steeds wat exotisch fruit geconsumeerd."

Voor meer informatie:
Guillaume Angilbert
Oliver

Publicatiedatum: