Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Russische discountwinkel Mere opent in Hongarije

VK: Tesco-werknemers krijgen aandelenmeevaller van 30 mln pond
Meer dan 20.000 werknemers van Tesco zullen delen in een meevaller van meer dan 30 miljoen pond (35,4 miljoen euro) uit aflopende aandelenregelingen, aldus het Britse supermarktconcern op woensdag. De retailer zei dat de werknemers, die meestal in winkels en distributiecentra werken, hebben geprofiteerd van de sterke groei van de aandelenkoers van Tesco, die het afgelopen jaar met 23% is gestegen.
Economische denktanks hebben Groot-Brittannië in het verleden beschreven als een achterblijver op het gebied van minimale secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar een krappe arbeidsmarkt na Brexit en de coronapandemie heeft bedrijven ertoe aangezet om hun spel te verbeteren. Tesco, dat ook de grootste werkgever in de Britse privésector is, verhoogde het loon van winkelpersoneel in maart met 9,1%.
Bron: Zawya

Hongarije: Eerste Russische discountwinkel Mere opent in Hongarije, mogelijk goedkoper dan concurrenten
De Russische discountketen Mere opent binnenkort zijn eerste winkel in Hongarije. Volgens de laatste berichten is de exacte locatie van deze eerste winkel bevestigd. Op 1 april kwam het nieuws naar buiten dat Mere van plan was de lokale markt te betreden met gedetailleerde investeringsplannen. Het ambitieuze doel was om binnen een jaar twintig winkels te openen in Boedapest en binnen drie jaar uit te breiden naar 200 winkels. Deze doelen leken optimistisch, gezien het feit dat Lidl ongeveer 15 jaar nodig had om een vergelijkbare schaal in Hongarije te bereiken. De plannen van Mere riepen ook twijfels op omdat het bedrijf nog niet eerder had gesproken met de overheid of belanghebbenden uit de sector. Nu bereidt de Russische keten zich voor op de opening van haar eerste winkel, zoals bevestigd door Újpesti Szemle, dat meldde dat de winkel zal openen in Újpest, met name in Káposztásmegyer.
Bron: Daily News Hungary

VK: Aldi goedkoopste supermarkt, zelfs als rekening wordt gehouden met klantenkaartprijzen
Consumentenwaakhond Which? heeft Aldi uitgeroepen tot goedkoopste supermarkt van het VK, door duurdere concurrenten zoals Waitrose te verslaan met maar liefst 32,60 pond. Uit het onderzoek bleek ook dat Aldi £19.10 goedkoper was dan Sainsbury's en £15.89 goedkoper dan Tesco voor een vergelijkbare boodschappenlijst. In haar maandelijkse prijsvergelijking van de Goedkoopste Supermarkt heeft Which? de Nectar en Clubcard loyaliteitsprijzen meegenomen en de kosten van boodschappen en huishoudelijke benodigdheden onderzocht. Uit de bevindingen bleek dat Sainsbury's £14,49 duurder was, terwijl Tesco £12,49 duurder was.
Bron: Spiegel

Portugal: Mercadona viert vijfde verjaardag in Portugal
Mercadona viert zijn vijfde verjaardag in Portugal, waar het op 2 juli 2019 zijn eerste winkel opende in Vila Nova de Gaia, in Canidelo (Porto). In hetzelfde jaar opende het bedrijf nog eens negen winkels, gelegen in de districten Porto, Aveiro en Braga. In de afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf in totaal 1 miljard euro geïnvesteerd in Portugal, waardoor het 50 supermarkten kon openen (met een omzet van meer dan 2,77 miljard euro) en 2 logistieke centra, een in Póvoa de Varzim (Porto) en de andere in Almeirim (Santarém). Deze laatste zal dit jaar in gebruik worden genomen na een investering van meer dan 250 miljoen euro. Op het gebied van werkgelegenheid heeft het bedrijf 6.000 stabiele en hoogwaardige banen gegenereerd.
Bron: Mercadona

VK: Marks & Spencer haalt voormalig Aldi MD weg voor CCO-functie
Marks & Spencer heeft zijn team versterkt door een nieuwe Chief Commercial Officer aan te stellen, evenals een nieuwe directeur supply chain en commerciële activiteiten. De retailer vertelde het nieuws op LinkedIn: "We zijn verheugd om onze nieuwe Chief Commercial Officer aan te kondigen, Kara Greatorex, die het stokje overneemt van Paul Friston die ons na 28 jaar in oktober 2024 verlaat. En we introduceren onze nieuwe directeur supply chain en commerciële activiteiten, Jon Downes. "We staan aan het begin van een nieuwe M&S en een spannende tijd voor M&S Food." Het duo zal helpen om M&S's food business te versterken.
Bron: Drapers