Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Olympic Food Group neemt commerciële activiteiten Greek Grape Company over

Olympic Food Group neemt vanaf 1 juli 2024 de commerciële activiteiten van Greek Grape Company (GGC) over. GGC is met 30 hectare één van de grootste druiventeeltlocaties in Griekenland.

Met het overnemen van de commerciële activiteiten van GGC krijgt Olympic Food Group (OFG) de beschikking over het grootste deel van de productie. Deze zullen voornamelijk verkocht worden via Olympic Fruit, één van de bedrijven binnen OFG. "Druiven zijn erg belangrijk binnen het assortiment van Olympic Fruit, het is één van de producten waar we al jaren specialist in zijn. We zijn dan ook heel blij met deze stap. Door zo dicht op de teelt te zitten, kunnen we nog beter de kwaliteit en beschikbaarheid richting onze klanten waarborgen. Bovendien voelt de samenwerking met GGC heel goed," vertelt Lennart van den Heuvel, CEO Olympic Food Group.

Ook George Saliaris-Fasseas, Greek Grape Company's founder, is enthousiast. "Ik kijk er ontzettend naar uit om samen te werken met een innovatief, Nederlands bedrijf dat begrijpt hoe het werkt op een teeltlocatie en dezelfde kwaliteitsnormen heeft als wij hanteren. Vorig jaar zijn we uitgeroepen tot nummer één kwaliteitsleverancier van onze grootste Britse retailer. Daarnaast zijn we de eerste druiventeeltlocatie in Griekenland die gecertificeerd is voor duurzaamheid. Met de begeleiding en samenwerking van OFG zullen we onze grenzen blijven verleggen om zoveel mogelijk consumenten blij te maken met lekkere druiven."

De teeltlocatie, gelegen in Agios Pavlos, Chalkidiki in het noorden van Griekenland, ligt direct aan de kust en profiteert van een unieke noordenwind, die de druiven extra crispiness geeft. "Ook het stabiele klimaat en de vruchtbare bodem maken dit een perfecte locatie voor druiventeelt," vervolgt George.

GGC is de derde teeltlocatie in eigen beheer voor Olympic Food Group. Naast GGC zijn ook Cederberg in Zuid-Afrika (druiven) en Dojrana in Noord-Macedonië (kersen, abrikozen, pruimen en appelen) onderdeel van OFG. "Productbeschikbaarheid wordt een steeds grotere uitdaging, onder andere door klimaatverandering. Het toevoegen van teeltactiviteiten aan ons portfolio helpt ons dit op een duurzame manier te waarborgen."

Greek Grape Company teelt diverse witte en rode druivenrassen van Bloomfresh. Witte variëteiten zijn Sugar Crisp, Sweet Globe en Cotton Candy (verwacht). Rode variëteiten zijn Jack Salut en Sweet celebration.

De eerste druiven zijn beschikbaar van week 35 t/m week 43 (circa).

Voor meer informatie:
Loes Al
Olympic Food Group
Mob: +31(0)6 16 63 21 23
[email protected]
www.olympicfruit.com

Publicatiedatum: