Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder appelen geoogst in India

Volgens Mudasir Tak, oprichter van het Indiase appelteeltbedrijf Pinevalley Agrifarms, zal de appeloogst in India dit jaar naar verwachting lager uitvallen, ondanks een opleving in sommige teeltgebieden in vergelijking met vorig seizoen. "De lokale appelteelt in India laat dit jaar een afname zien in traditionele boomgaarden. Dit wordt veroorzaakt door weersproblemen in het begin van de lente, en ook door een gebrek aan verzorging. Deels komt dit ook doordat veel telers vorig jaar fruit buiten het seizoen moesten verkopen, wat hun kasstroom heeft beïnvloed. Himachal Pradesh doet het momenteel beter na de zware regens van vorig jaar, maar de oogst blijft nog steeds onder het normale niveau."

Volgens Tak richt de lokale appeloogst zich op een heel ander marktsegment in vergelijking met import. "Lokale appelen voldoen nog steeds niet aan internationale normen. Hoewel de aanwezigheid van lokale voorraden tijdens het laagseizoen de prijzen beïnvloedt, is er een aanzienlijk verschil in het publiek voor geïmporteerde fruit. Lokale appelen worden voornamelijk vertegenwoordigd door de Delicious-variëteit in traditionele boomgaarden. Gala en andere variëteiten zijn beperkt tot boomgaarden met hoge dichtheid, voornamelijk in de regio Kasjmir, maar de teelt bevindt zich nog in een beginfase."

De hele oogst kan worden verkocht aan de Indiase consument en daarom is er voor Pinevalley Agrifarms geen reden om export te overwegen, aldus Tak: "De lokale oogst is laag in Kasjmir, maar beter in Himachal dan vorig jaar. Traditionele boomgaarden hadden het dit jaar moeilijk met de vruchtzetting, wat de oogstvolumes aanzienlijk zal beïnvloeden. India is nog steeds een netto importmarkt en we zien geen noodzaak voor export, vooral niet voor Delicious-variëteiten. De lokale markt blijft sterk, dus we distribueren onze geteelde appelen over heel India naar ongeveer 18 markten."

In de afgelopen jaren zijn consumenten in India steeds meer bekend geraakt met een breed scala aan appelopties, zo meldt Tak. Dit heeft geleid tot een verandering in consumentengedrag. Hij zegt: "De Indiase consument heeft zich verder ontwikkeld en heeft zowel geïmporteerd fruit als internationale reizen leren kennen. Een groeiend besteedbaar inkomen en stijgende lokale prijzen hebben niet-Indiase appelvariëteiten populairder gemaakt. Vroeger was de Red Delicious-variëteit het meest bekend bij consumenten. Nu is er echter een groeiende vraag naar Gala-appels en andere variëteiten. Onze boomgaarden leveren ongeveer 70% Gala en de rest is in evenwicht, en we zien een sterke en gestage verschuiving in de voorkeuren van consumenten."

Over het algemeen wordt verwacht dat dit seizoen beter zal zijn dan het vorige, aldus Tak: "We verwachten een sterke vraag naar lokale appelen en hogere prijzen. Vorig jaar was het laagseizoen teleurstellend vanwege zware importen en slecht opgeslagen lokale appelen van lagere kwaliteit, wat de markt verzwakte. Dit jaar verwachten we echter een sterke start vanwege de lagere productie, en veel consumenten die vorig jaar teleurgesteld waren, zullen terughoudender zijn om veel geïmporteerd fruit te kopen. Daarom wordt verwacht dat dit seizoen voor bewaarappelen beter en robuuster zal zijn dan het vorige jaar."

Voor meer informatie:
Mudasir Tak
Pinevalley Agrifarms LLP
[email protected]
www.pinevalleyagri.com

Publicatiedatum: