Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen"

Politie ingeschakeld voor marktkramer die 600 euro vroeg voor fruit

De prijzen van een fruitkraam op de braderij in Sint-Gillis-Waas houden de gemoederen bezig, zo schrijft VRT. "We hebben de gegevens van het fruitkraam dat afkomstig is uit Deurne aan de politie overgemaakt", zegt burgemeester Maaike De Rudder in een reactie op de woekerprijzen die enkele klanten aan het kraam betaalden. Intussen bevestigt de politie dat er verschillende meldingen zijn gemaakt.

"Handelaars mogen zelf kiezen welke prijs ze vragen voor hun producten, maar ze moeten de prijs duidelijk aangeven én het mag niet gaan om abnormale winsten", zo vertelt Lien Meurisse, woordvoerder van de FOD Economie tegen de omroep.

Ondertussen blijft de marktkramer zelf ontkennen mensen op te lichten. "We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen", klinkt het, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Publicatiedatum: