Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toekomst van Agrifood onthuld op eerste Brightlands AgriTech Event

Op dinsdag 8 oktober vindt het eerste Brightlands AgriTech Event plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Op dit evenement worden de nieuwste technologieën in de AgriTech-sector gepresenteerd, variërend van drones en sensoren tot de nieuwste roboticatechnieken, data science analyses van de toekomst en de inzet van kunstmatige intelligentie (AI), zo meldt de organisatie.

Het programma bestaat uit presentaties, themagesprekken en workshops. Er is een hackathon waar studenten aan de slag gaan met challenges van bedrijven en via een innovatietour kunnen deelnemers ontdekken wat er op het campusterrein te doen is. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe hightech onderzoekskas van het Brightlands Future Farming Institute , waar Universiteit Maastricht vanaf 1 september onderzoek doet.

Sleutel
"AgriTech richt zich op grote uitdagingen waarmee de agri- en foodsector geconfronteerd wordt. Wereldwijde transities zoals klimaatverandering, de toenemende schaarste aan hulpbronnen en vergrijzing hebben een grote impact op de land- en tuinbouw. Deze ontwikkelingen dwingen deze sectoren om in hoog tempo slimmer, duurzamer en efficiënter te worden. Met nieuwe technologieën is het mogelijk om de productiviteit te verhogen, de impact op het milieu te verminderen én het tekort aan geschikt personeel aan te pakken. Hier wordt tijdens het eerste Brightlands AgriTech Event graag een podium aan geboden."

Geïntegreerd telen
Er zijn tijdens het Brightlands AgriTech Event verschillende podia die ingevuld worden door een of meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn op het gebied van teeltoptimalisatie, automatisering & robotica, data & AI en green engineering. Zo zal BASF | Nunhems de bezoekers laten kennis maken met het concept 'geïntegreerd telen' dat de kennis van de gewastelers combineert met geavanceerde technologie en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Dit leidt tot een stabiele, robuuste en reproduceerbare data-gestuurde strategie voor de ontwikkeling van betrouwbare rassen, winstgevende concepten en duurzame oplossingen.

Blauwe bessen en nippels
De Limburgse machinebouwer FineField heeft een plukrobot ontwikkeld voor het efficiënt oogsten van blauwe bessen met als resultaat: minder verlies van bessen, minder beurse bessen én minder plukkers nodig. Tractor- en landbouwmachinefabrikant John Deere presenteert hun nieuwste innovatie: speciale nippels die het mogelijk maken om alleen bemesting en/of gewasbescherming in te zetten waar dat echt nodig is. Supply Chain Valley en Pharox introduceren het digital product passport: een paspoort dat een product vergezelt op zijn reis door de keten dat belangrijke data en de herkomst van een product inzichtelijk maakt. Dit is slechts een greep uit de vele bedrijven die zich tijdens het Brightlands AgriTech Event zullen presenteren.

Ook bedrijven als Grodan, LIOF, Fellowmind, Agrowizard, Agxeed, gemeente Venlo, Rabobank, Kwekerij Litjens, Skytree, Hendrix Genetics zullen hun innovaties tonen tijdens het event.

Datum: dinsdag 8 oktober 2024
Locatie: Brightlands Campus Greenport Venlo.
Villafloraweg 1, 5914 PZ Venlo
Tijd: 9.00- 17.00 uur

Voor meer informatie:
Brightlands Agritech
www.brightlandsagritech.com

Publicatiedatum: