Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Oudenes, My Roots & More:

"Egyptisch zoete aardappelseizoen van start, dit jaar flinke areaaluitbreiding"

Tholen - Deze week is Martin Oudenes een half jaar actief met My Roots & More. De importeur behoorde bij de pioniers in de afzet van zoete aardappelen in Europa en die behoren nu nog tot de key-producten. "Wat twintig jaar geleden begon als test met een aantal containers te importeren vanuit de VS en Egypte, is vandaag de dag uitgegroeid tot een groot product waar ook grote volumes in omgaan."

"Zoete aardappelen zijn een gezonde productgroep, die nog steeds een consumptiegroei doormaakt bij de consument. Ik ben ervan overtuigd dat die afzet nog verder kan doorgroeien", vertelt Martin. "We zien op dit moment het volume oude oogst zoete aardappelen vanuit de Verenigde Staten teruglopen. Sommige exporteurs zijn al klaar met het versturen naar de EU. Met mijn huidige leverancier verwacht ik door te gaan tot half augustus, zolang de kwaliteit goed blijft", vertelt Martin.

Hij is afgelopen weekend naar Egypte geweest om teler Shahid Elmalika te bezoeken en te kijken welke producten hij dit jaar gaat sturen. "Dit jaar wordt er in Egypte een totale areaalstijging van 25-30% verwacht. Wij starten de derde week van juli kleinschalig met de Egyptische oogst, maar krijgen gedurende de weken erna meer volume binnen. Van september tot maart zullen we weer goed in de volumes zitten. De verwachting is dat we het seizoen ook iets langer door kunnen trekken, misschien wel tot mei 2025."

"Spanje heeft nog steeds te maken met waterproblemen. Hier zien we steeds minder volume vandaan komen, ook door de grotere volumes en het prijsgeweld vanuit Egypte. Daardoor is het voor de Spanjaarden in het algemeen best lastig om een goede prijs te krijgen voor het product", vervolgt Martin. "Ook Honduras zal de komende weken haar volumes afbouwen, nu Egypte voet aan de wal zet."

Voor meer informatie:
Martin Oudenes
My Roots & More
Benedenheulseweg 3
2821 LR Stolwijk
Tel: +31 182717180
Mob: +31 622442981
[email protected]
www.myrootsandmore.nl