Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yellow Transparant verkrijgbaar in groothandel van FruitMasters

Nieuwe oogst zomerappelen twee weken eerder dan vorig jaar

Vorige week is de eerste nieuwe oogst appelen van het ras Yellow Transparant verschenen. "De oogst is afkomstig van Jan en Marion de Keijzer uit Ophemert. In vergelijking met afgelopen jaar is dit circa twee weken eerder", meldt FruitMasters.

De Yellow Transparant, een Amerikaanse appel, is een eeuwenoud ras dat in 1900 voor het eerst in Nederland verscheen. Dit ras behoort tot de zogeheten zomerappels. Dit zijn rassen die (vroeg) in de zomer worden geoogst, tegelijk met o.a. aardbeien en kersen. Van midden juli tot augustus kan de appel geplukt worden. Daarmee is de Yellow Transparant een echt seizoensproduct. Later in het najaar, vanaf medio september, volgen andere appelrassen zoals Elstar en Kanzi. In tegenstelling tot zomerappels zijn deze appels geschikt voor de lange bewaring.

De Yellow Transparant heeft een mooie groene, tot lichtgele kleur. Het vruchtvlees van de appel is grof van structuur en erg sappig. De Yellow Transparant heeft een friszure smaak en kan gebruikt worden als handappel of moesappel. De eerste oogst Yellow Transparant is vanaf nu verkrijgbaar in de groothandel.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Tel: +31 345 578 500
[email protected]
www.fruitmasters.com/nl/groothandel/

Publicatiedatum: