Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse druivensector kan weer ademhalen

Enkele dagen na de start van het nieuwe seizoen is er geen gebrek aan optimisme onder de druiventelers in de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Ondanks fytosanitaire problemen en veranderende consumentenvoorkeuren werd het vorige seizoen immers positief afgesloten.

Lorenzo Gassi, een teler uit de provincie Bari met ongeveer 10 hectare traditionele en pitloze rassen, is tevreden met de start van het nieuwe druivenseizoen.

Prime druiven

"Gelukkig waren er geen grote problemen in het veld en nu reageert de markt goed op de vraag. De opbrengstdaling blijft beperkt tot 20-30%, vooral voor de pitloze rassen, als gevolg van het zachte winterweer. Ik heb de eerste partijen Prime en Star Light druiven, twee pitloze rassen, vlot kunnen verkopen voor prijzen tussen €1,30 en €1,50 per kilo. We kunnen eindelijk weer lachen."

Star Light druiven

"De handelaren die de druivengaarden komen bezichtigen, hebben een grote glimlach op hun gezicht. Er is geen pessimisme, want er is geen reden om bang te zijn voor een onzekere afzet met mogelijke verliezen voor de kopers. De enige onbekende factor blijven evenwel de grillen van het weer onder invloed van de klimaatverandering. Laten we dus de huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", aldus Lorenzo.

Er zijn ook grote verwachtingen voor de middenseizoensrassen en de late rassen. "De interesse van de markt voor de rassen die de komende maanden worden geoogst, is goed voelbaar. Gezien de schaarste vorig najaar zijn er handelaren die de aanvoer voor het hele seizoen willen veiligstellen. Daarom komen ze percelen bekijken en ruim van tevoren handelsovereenkomsten tekenen. We hopen dat die positieve flow, die zo welkom is voor de hele sector, nog even aanhoudt."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Pontrelli & Figli
Tel: +39 328 366 5701 (Italië)

Publicatiedatum: