Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour rond overname van Cora en Match af

Colruyt is de 25e grootste supermarktketen in Frankrijk
Terwijl Colruyt de onbetwiste nummer één is op zijn Belgische thuismarkt, is de retailer slechts een bescheiden speler in Frankrijk met 100 winkels en een jaaromzet van 716 miljoen euro. De omzet en het winkeloppervlak zijn echter gegroeid.
Bron: retaildetail.eu

Sainsbury's uit het VK zegt dat zwakke non-food drukt op kwartaalomzetgroei
Sainsbury's, de op een na grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, rapporteerde een stijging van 3% in de onderliggende verkopen over het eerste kwartaal, hoewel de weersgerelateerde zwakte in non-foodproducten de robuuste vraag naar AGF gedeeltelijk tenietdeed. Sainsbury's zei nog steeds een onderliggend bedrijfsresultaat voor retail te verwachten voor het hele jaar 2024/25 van tussen de 1,01 en 1,06 miljard pond ($1,28-$1,34 miljard), wat een groei zou betekenen van 5% tot 10%.
Bron: reuters.com

Relex Solutions verwelkomt supermarktspecialist UVESCO Group als eerste lokale retailer in Noord-Spanje
De Spaanse supermarktketen UVESCO Group heeft RELEX Solutions geselecteerd om zijn toeleveringsketen te optimaliseren en uniformeren. De UVESCO Groep staat bekend om zijn BM en Super Amara supermarktketens en heeft 331 winkels in Spanje, zeven distributiecentra en meer dan 16.000 SKU's.
Bron: retailtechinnovationhub.com

Winkelprijsinflatie VK zwakst sinds oktober 2021, aldus retailers
De jaarlijkse winkelprijsinflatie vertraagde van 0,6% in mei naar 0,2% in juni, de kleinste stijging sinds oktober 2021, aldus het British Retail Consortium.
Bron: reuters.com

Carrefour rondt overname van de merken Cora en Match in Frankrijk af en versterkt zijn positie op de Franse markt
Carrefour heeft aangekondigd dat het de overname van de uithangborden Cora en Match van de Louis Delhaize groep in Frankrijk heeft afgerond. Deze operatie consolideert Carrefour's positie op de foodmarkt in Frankrijk, met 60 Cora hypermarkten en 115 Match supermarkten, voornamelijk gevestigd in de regio's Grand-Ouest en Noord-Frankrijk, waar Carrefour historisch gezien weinig aanwezig was.
Bron: carrefour.com

VK: Asda en Tesco krijgen rechtszaak over E. coli gevallen
Advocaten die optreden namens twee mensen die ziek werden tijdens een E. coli uitbraak in het VK zijn een rechtszaak begonnen tegen twee vooraanstaande supermarkten. Advocatenkantoor Fieldfisher zei dat het schriftelijke vorderingen had ingediend wegens schending van de wet op de consumentenbescherming in verband met sandwiches van eigen merk die gekocht waren bij Tesco en Asda. De uitbraak van E. coli wordt vermoedelijk veroorzaakt door sommige sandwiches die sla bevatten.
Bron: bbc.com

11 Nederlandse supermarkten streven naar 60% plantaardige eiwitten in 2030
Supermarktketen SPAR en app-only retailer Picnic zijn de nieuwste bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan de ambitieuze doelen voor eiwittransitie die zijn opgesteld door de Nederlandse dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Ze streven ernaar om in 2025 50% plantaardige eiwitten te verkopen en dit doel te verhogen naar 60% in 2030. In totaal hebben 11 supermarkten in Nederland zich nu gecommitteerd; de andere zijn Albert Heijn, Aldi, Crisp, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl, Plus en Odin.
Bron: vegconomist.com

Dia CEO vol vertrouwen in groeivooruitzichten Spanje, Argentinië
Martín Tolcachir, de wereldwijde CEO van de Spaanse retailgroep Dia, heeft er vertrouwen in dat het bedrijf zal blijven groeien en waarde zal blijven genereren in Spanje en Argentinië. Het boekjaar 2023 was cruciaal voor Dia omdat het strategische mijlpalen bereikte gericht op het voltooien van het omslagproces in Spanje en Argentinië, zei Tolcachir op de gewone algemene aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: