Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Citrus Nostrum

"Valencia Ruby bloedsinaasappel uit Spanje is onderscheidend product in deze tijd van het jaar"

De consumptie van bloedsinaasappelen blijft groeien en het aanbod wordt steeds meer gediversifieerd. Het Valenciaanse bedrijf Citrus Nostrum blijft de teelt van sinaasappelen met oranje schil en rood vruchtvlees uitbreiden, die het afzet onder de merken Red Kalesi en Beriland Family Taste.

"We beginnen met de afzet van het Valencia Ruby ras. Daarvan zullen we ongeveer 1 miljoen kilo in Europa verkopen, voornamelijk aan groothandelsmarkten en supermarkten in Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Maar we verzenden ook een deel naar de Canadese markt", zegt commercieel directeur Raimundo Santa María.

"Onze sinaasappelen met oranje schil en robijnrood vruchtvlees verkopen we onder onze merken Red Kalesi-Energía de Dragón en Beriland Family Taste, zowel aan de groothandel als aan de retail", legt Raimundo uit.

De teelt vindt plaats in de provincies Valencia, Alicante en Sevilla. Op die manier kan het bedrijf een constante aanvoer garanderen van mei tot en met augustus, een afzetvenster dat erg lijkt op dat van Valencia Late.

"De markt verwelkomt dit fruit, want in de citrusmarkt is het een onderscheidend product in deze tijd van het jaar. Het belangrijkste verschil van Red Kalesi en Beriland Family Taste in vergelijking met ander citrus momenteel op de markt is de rode kleur van het vruchtvlees. Dat komt door het hoge gehalte aan lycopeen, een bondgenoot bij het voorkomen van ziekten."

"Deze sinaasappelen hebben ook een hoger gehalte aan antioxidanten, wat nog gecombineerd wordt met sterke aanwezigheid aan vitamine C. We hebben het hier mogelijk over een van de gezondste sinaasappelen ter wereld", aldus de commercieel directeur.

Voor meer informatie:
Raimundo Santa María
Citrus Nostrum
Mob: +34 656658885 (Spanje)
[email protected]
citrusnostrum.es/kalesi/
instagram.com/citrusnostrum/

Publicatiedatum: