Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uvasdoce Fresh

Druivenoogst van start in Alicante

In het Spaanse Alicante begint het druivenseizoen met lager dan verwachte volumes als gevolg van enkele problemen tijdens de bloei. Desondanks verwacht het bedrijf Uvasdoce Fresh ongeveer 30% meer druiven te oogsten dan vorig jaar. Deze zomer presenteert het ook enkele nieuwe rassen.

"Het importseizoen is ondertussen voorbij. Het was zeer gecompliceerd, maar we hebben wel een recordaantal druiven vermarkt, zo'n 60% meer dan in 2023", zegt Míriam Cutillas, commercieel directeur bij Uvasdoce Fresh. "Deze week beginnen we met onze eigen Spaanse druiven. Het wordt een seizoen waarin we zullen groeien, automatiseren, nieuwe rassen op de markt brengen en veel uitdagingen aangaan, zowel op het veld als in het pakstation", stelt ze.

"Het weer heeft het ons dit jaar niet gemakkelijk gemaakt, maar we verwachten uitstekende resultaten. We hebben speciale nadruk gelegd op het uitdunnen om zo homogene trossen te krijgen van de beste kwaliteit", legt ze uit.

"Dit seizoen staan we voor enkele uitdagingen, waaronder een toename van de oogst met 30%, de implementatie van het nieuwe hitteprotocol en de stijging van de salarissen", geeft Míriam Cutillas aan.

"Vanwege de mogelijk hoge temperaturen tijdens de oogst zullen we in overeenstemming met de nieuwe voorschriften vanuit de overheid veiligheidsmaatregelen nemen om de gezondheid en het welzijn van onze arbeiders te beschermen. Het wordt een grote uitdaging voor de organisatie om het hitteprotocol te activeren en tegelijkertijd alle bestellingen op tijd te kunnen leveren", zegt de commercieel directeur.

"Maar ook de teeltkosten zijn dit jaar weer gestegen. Bovendien is de bloei niet geheel naar wens verlopen. Desondanks verwachten we een seizoen met zeer goede kwaliteit, dankzij het harde werk van het team van teelttechnici", besluit ze.

Voor meer informatie:
Míriam Cutillas
Uvasdoce Fresh
Ctra. Monforte-Agost km. 6,9
Partida de las Norias n.º 188
03679 Monforte del Cid (Alicante) – Spanje
Tel: +34 965 620 125
[email protected]
www.uvasdoce.com

Publicatiedatum: