Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Max van Ooijen, Tolpoort Vegetables

"Tekort aan broccoli, bloemkool iets ruimer voorradig"

Tholen - Was er de afgelopen weken flinke schaarste aan bloemkool, momenteel heeft de marktsituatie stuivertje gewisseld met de broccoli. "Door het natte weer is er tien dagen nauwelijks broccoli geplant. In dat gat zitten we nu. Afgelopen tien dagen is het aanbod enorm krap geweest", vertelt Max van Ooijen van Tolpoort Vegetables.

"De vraag naar broccoli is skyhigh. Zelfs met de hitte van afgelopen week was de consumptie van broccoli opvallend hoog. Gelukkig kunnen wij onze vaste afnemers goed voorzien en daarnaast schieten we momenteel aan alle kanten bij om in de vraag uit de markt te voorzien. Kwalitatief hebben we ook geen klagen", vervolgt Max.

"Bloemkool was er eerder deze zomer ook te kort, maar hier is sinds begin vorige week wel meer aanbod van vrijgekomen. Die aanvoer is nog steeds niet wild, maar er is wel iets meer beschikbaar voor de vrije markt. De vraag voor de export loopt nu wat af, maar de binnenlandse afzet blijft goed doorlopen. Wel hebben de telers enorm veel last van wildschade dit jaar."

Tolpoort is met bloemkool marktleider op de Nederlandse markt. "De Nederlandse retail vertegenwoordigt het gros van onze omzet, maar we exporteren ook naar landen als Duitsland, Scandinaviƫ en Italiƫ, zowel met ons eigen verkoopteam als via exporteurs die in die landen hun netwerk hebben."

Voor meer informatie:
Tolpoort Vegetables
Tolweg 7
1616 AT Hoogkarspel
T. +31 (0)228 565781
[email protected]
www.tolpoort.com