Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lidl laat zien zichtzelf uit te dagen"

Stakeholdersbijeenkomst 'Biologisch bij Lidl' geeft positief signaal af

Lidl Nederland is vorige week met verschillende ketenpartijen in gesprek gegaan over hoe de supermarkt kan bijdragen aan de groei van de biologische sector. Hierbij waren onder meer biologische boeren en telers aanwezig, NGO's en overheden.

"Wij nemen als supermarkt onze verantwoordelijkheid hierin en hebben onszelf een concrete groeidoelstelling opgelegd. In 2026 willen we onze omzet van biologische groenten en fruit verdubbeld hebben ten opzichte van 2022. Dit betekent dat we qua omzetaandeel biologisch van ruim 4% naar ruim 8% gaan. Onze klant helpen we om de biologische keuze te maken door altijd de laagste prijs in de markt aan te houden en verschillende producten alleen biologisch aan te bieden. We kijken ernaar uit om samen de volgende stap te zetten!", zo meldt Lidl.

Deelnemers over de bijeenkomst:

Charlotte Linnebank, Questionmark: "Lidl laat zien zichzelf uit te dagen, is transparant en geeft ruimte voor kritische geluiden in de manier waarop ze hun omzet voor biologisch aan het ontwikkelen zijn."

David van de Graaf, Prisma Fruit: "Heel positief dat Lidl in gesprek gaat met telers en andere belanghebbenden om biologisch meer onder de aandacht te krijgen."

Jan Groen, Green Organics: "De deelnemers aan het Lidl Stakeholders Event werken trots samen aan het verder biologis(ch)eren van de markt door uitbreiding en versterking."

Voor meer informatie:
Lidl Nederland
Havenstraat 71
1271 AD Huizen
035 5287400
[email protected]
www.lidl.nl

Publicatiedatum: