Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Viale et Dumay (Frankrijk)

"We verkopen een beetje van alles, maar mondjesmaat"

Viale et Dumay is een Franse groothandel die een breed assortiment groenten en fruit afzet aan groenteboeren en supermarkten, maar ook drie dagen per week ter plekke in het pand in Châteauneuf-sur-Isère. "De vraag valt tegen op dit moment, vooral naar producten die sterk afhankelijk zijn van het weer. Zo hebben we weinig Marokkaanse meloenen kunnen verkopen dit jaar en ook het Spaanse seizoen is geen succes: weinig aanbod en weinig vraag. Het is gewoon al maanden slecht weer in heel Frankrijk."

Ook het Franse meloenenseizoen, dat drie weken geleden van start is gegaan, ontsnapt niet aan de malaise. "De eerste meloenen die we hebben ontvangen komen uit het zuiden van Frankrijk. Het is een moeilijke start van het seizoen, met elk weekend regen, dus de mensen willen geen zomerfruit eten. De teelt is ook zwaar getroffen door de grillen van het weer, zoals enkele hagelbuien tien dagen geleden. Desondanks kunnen we tevreden zijn met de kwaliteit van de meloenen."

Een andere factor die vaak wordt genoemd als beperkende factor voor de consumptie is de huidige economische en politieke situatie. "We hebben het gevoel dat mensen zich inhouden en niet volop genieten. Het is niet hun eerste zorg om geld uit te geven aan goede voeding. We verkopen op dit moment een beetje van alles, meloenen, watermeloenen, abrikozen en ander steenfruit, maar alles mondjesmaat."

Voor meer informatie:
Philippe Dumay
Viale et Dumay
[email protected]

Publicatiedatum: