Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tresfrut (Spanje)

"Het behalen van deze prijs doet heel veel deugd voor een familiebedrijf"

De goede praktijken van handelsbedrijven worden zeer gewaardeerd door de hele keten en ze maken het verschil voor een fundamentele schakel in de AGF-sector, de telers. In Spanje biedt het handelsplatform Naranjasyfrutas.com de citrustelers de mogelijkheid het beste handelsbedrijf in de bloemetjes te zetten. Tresfrut mocht dit jaar – na een erg moeilijk citrusseizoen – de bloemen in ontvangst nemen.

"We zijn erg blij dat we deze prijs hebben gekregen van de telers zelf. Ze hebben hun waardering voor ons uitgesproken na een moeilijk en hard seizoen", zegt Jesús Fons. "De handelsbedrijven werden in het tweede deel van het citrusseizoen overvallen door de prijsdaling, terwijl ze het fruit vaak hadden ingekocht tegen een prijs die hoger was dan de markt uiteindelijk betaalde. Een deel van de punten om deze prijs te winnen werd precies behaald met de evaluatie of de handelsbedrijven de contracten met de telers hebben nageleefd."

"En in een tijd waarin grote fondsen zich steeds meer in de tuinbouwsector begeven, doet een dergelijke prijs nog meer deugd voor een familiebedrijf als het onze."

Tresfrut werd in 1984 opgericht door drie partners die besloten hun krachten te bundelen en dit bedrijf, gespecialiseerd in citrus, op te richten. "Veertig jaar geleden stonden mijn vader Jesús Fons, Carlos Siscar en een derde partner uit Bilbao aan de wieg van dit bedrijf. Vandaag de dag zijn Andreu, de zoon van Carlos, en ik de tweede generatie die de leiding heeft over dit project. Het merk waarmee Tresfrut het citrus op de markt brengt, is sinds jaar en dag Andarín. We zijn blijven werken zoals onze ouders dat deden, met een focus op het leveren van kwaliteit", aldus Jesús.

Juan José Bas, CEO van Naranjasyfrutas.com, heeft de sector ook dit jaar de gelegenheid gegeven om een oordeel te vellen over de handelsbedrijven. Daarmee benadrukt hij het belang van goede praktijken bij de aankoop van fruit aan de telers, ongeacht de context en de ontwikkeling van elk seizoen.

Voor meer informatie:
Tresfrut
Av. d'Alcodar, 10
46701 Gandía (Valencia) – Spanje
Tel: +34 962 86 91 23
[email protected]

Publicatiedatum: