Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs van Egyptische knoflook verdrievoudigd, maar toch goedkoper dan concurrentie

Het seizoen van de Egyptische knoflook eindigt eerder dan normaal door toenemende internationale vraag, aldus Ralph Nakhal van teeltbedrijf Tomna. "De oogst eindigde in april en momenteel verschepen we droge knoflook. Het ziet ernaar uit dat we noodgedwongen snel zullen stoppen, want er is erg weinig aanbod."

Egypte begon het seizoen met slechts de helft van zijn knoflookareaal in vergelijking met het vorige seizoen. Het wereldwijde aanbod was ook laag, wat de prijzen heeft opgedreven. Ralph: "De prijzen zijn sinds het begin van het seizoen meer dan verdrievoudigd. De belangrijkste reden hiervoor is het kleine areaal in Egypte, gecombineerd met het lage aanbod van knoflook, de hoge prijzen in Spanje en de beperkte import van Chinese knoflook in Egypte."

Hoewel de prijs van Egyptische knoflook aanzienlijk is gestegen, is het nog steeds goedkoper dan de concurrentie. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan knoflook uit Spanje, Mexico of Argentiniƫ, volgens Ralph.

Geconfronteerd met een beperkt aanbod dit seizoen, zijn Europese kopers teruggevallen op Egyptische knoflook, en de Europese markt heeft het hele seizoen een constante hoge vraag behouden, voegt Ralph toe.

De teler verwacht een toename van het areaal Egyptische knoflook vanaf volgend seizoen, maar voegt toe: "Alles hangt af van de kosten van huur, meststoffen en zaden. Het telen van knoflook is duur voor wat het opbrengt."

Voor meer informatie:
Ralph Nakhal
Tomna for Agricultural Investment
Tel: +20 100 2717 275
[email protected]
www.tomna.farm

Publicatiedatum: