Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Salling Group neemt 35 winkels over van Coop Denmark

Oostenrijk: Lidl benoemt Michael Kunz tot nieuwe CEO
Lidl Oostenrijk heeft Michael Kunz benoemd tot nieuwe CEO met ingang van 1 augustus 2024. Kunz volgt Alessandro Wolf op in deze nieuwe functie, aldus de retailer.
Bron: esmmagazine.com

Turkse flitsbezorger Getir haalt $250mln op en herstructureert twee bedrijven
De Turkse voedselbezorggigant Getir heeft $250 miljoen aan investeringen ontvangen van het Abu Dhabi vermogensfonds Mubadala Investment Co. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en heeft al meer dan $1,8 miljard opgehaald. In 2022 haalde het bedrijf een Serie E-financieringsronde van $768 miljoen op.
Bron: tech.eu

Salling Group neemt 35 winkels over van Coop Denmark
Salling Group heeft een tranche van 35 winkels, waaronder 25 365discount-winkels, drie Kvickly-verkooppunten, vijf SuperBrugsen-winkels en twee nog niet gerealiseerde projecten, overgenomen van Coop Denmark. De deal moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, waarna Salling Group van plan is een 'welkomstdag' te organiseren voor de werknemers van de Coop-winkels, aldus het bedrijf in een verklaring.
Bron: esmmagazine.com

Deense mededingingsautoriteiten keuren nieuwe eigendomsstructuur voor Coop Danmark goed
De Deense mededingingsautoriteiten hebben de nieuwe eigendomsovereenkomst tussen Coop amba en OK voor Coop Danmark goedgekeurd. In de nieuwe eigendomsstructuur zullen Coop amba en energiebedrijf OK ongeveer de helft van het bedrijf bezitten, waarbij de laatste een 'beslissende invloed' zal hebben over Coop Danmark, ongeacht de eigendomsaandelen.
Bron: esmmagazine.com

Reële groei voor retailmarkt in VK welkom, maar inflatie nog steeds belangrijkste drijfveer
Uit een gedetailleerde voorspelling van brancheadviseur IGD blijkt dat hoewel de retailmarkt in het VK in 2024 weer een reële groei laat zien, de inflatie nog steeds de belangrijkste drijvende kracht achter de groei is. Het rapport 'VK Retail Grocery Channel Forecasts', dat voorspellingen bevat voor boodschappen doen in winkels, online en convenience tot 2029, ontrafelt de lagen van factoren die momenteel van invloed zijn op de Britse retail en biedt een lage, gemiddelde en hoge groeiperspectieven voor de toekomst.
Bron: talkingretail.com

WWF gaat Lidl helpen in de strijd tegen "de grootste crisis waar de mensheid vandaag de dag voor staat"
Lidl en de natuurbeschermingsorganisatie WWF zijn overeengekomen om de komende vijf jaar actief en strategisch samen te werken in 31 landen. Daarbij zullen ze zich richten op het bevorderen van duurzame praktijken binnen de waardeketen van de discounter.
Bron: retaildetail.eu

Kroatië: Studenac wil in Zagreb gevestigde retailer Decentia overnemen
Het Kroatische Studenac, dat door een reeks overnames in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de grootste winkelketen van het land, heeft plannen aangekondigd om Decentia, een in Zagreb gevestigde retailer, over te nemen. Decentia werd opgericht in 2001 en boekte vorig jaar een omzet van meer dan €34 miljoen. De 36 winkels van de groep beslaan gemiddeld 110 m² retailruimte.
Bron: esmmagazine.com

Italië: Conad overschrijdt omzet van €20 mld in volledig jaar 2023
De Italiaanse supermarktketen Conad heeft een omzetstijging van 8,11% gerapporteerd, tot meer dan €20 mld, in zijn boekjaar 2023. Het gecombineerde marktaandeel van Conad in de hypermarkt-, supermarkt- en discountkanalen bedroeg 15,01%, volgens gegevens van Nielsen.
Bron: esmmagazine.com

Spanje: Carrefour onderhandelt over aankoop BM Supermarkten
Carrefour heeft een grootschalige operatie gelanceerd die zijn positionering in het noorden van Spanje belooft te veranderen. De Franse keten is bezig met de overname van Uvesco, de groep die eigenaar is van BM Supermercados en Amara, in een transactie ter waarde van 700 tot 800 miljoen euro.
Bron: bilbaohiria.com

VK: Tesco bedankt strijdkrachten met gratis ontbijt
Leden van de Armed Forces kunnen een gratis warm ontbijt krijgen in Tesco-cafés in heel Groot-Brittannië ter gelegenheid van de viering van Armed Forces Day in juni. Als dank voor hun diensten kunnen op zondag 30 juni alle leden van de strijdkrachten, ongeveer 159.000 vaste medewerkers en 32.000 reservisten, hun MOD90-identificatiekaart laten zien bij elk Tesco-café en gratis The Breakfast, The Veggie Breakfast, The Vegan Breakfast, Sausage Bap, Veggie Bap of de Bacon Bap krijgen.
Bron: tescoplc.com

Publicatiedatum: