Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Oostenrijkse bergappelen geëxporteerd naar Midden-Oosten en India"

"In het hart van de Oostenrijkse regio Stiermarken wordt een van de beste bergappelen ter wereld geteeld. Acht maanden na de oogst hebben we bij Estiriateam nog steeds voorraden van onder andere Goldens, Fuji's, Royal Gala's en Evelina's. We zullen ze nog twee of drie maanden beschikbaar hebben", zegt Raúl Roca, CEO van dit Spaanse handelsbedrijf.

"Bijna tien jaar geleden heb ik Estiriateam opgericht in Spanje in samenwerking met Kröpfl Obsthandel, het grootste fruitbedrijf in Oostenrijk, voor de afzet van wat wordt beschouwd als een van de beste bergappelen ter wereld."

"Stiermarken is een uitzonderlijk gebied voor de appelteelt. De zijn schijnt er 300 dagen per jaar, het water vloeit er uit natuurlijke bronnen, er heerst een gematigd klimaat, de huevelwanden kijken naar alle kanten op, de bodem is er rijk aan mineralen en voedingsstoffen en het temperatuurverschil tussen dag en nacht is er aanzienlijk waardoor we op een hoogte van 300 tot 700 meter appelen kunnen telen met een uitstekende kleur, hardheid, suikergehalte en vooral een goede houdbaarheid."

"Voor sommige rassen duurt het verkoopseizoen tien tot twaalf maanden en zelfs nu in de maand juni zijn er handelaren op zoek naar onze bergappelen omdat ze in deze periode van het jaar de beste kwaliteit tonen en het best bestand zijn tegen de zomerse temperaturen."

"De belangrijkste variëteit in de regio is Golden Rossé, een gele Golden met een aantrekkelijke roze blos, maar we hebben ook Gala, Royal Gala, Fuji, Granny, Jonagored of Idared, clubrassen zoals Evelina of Sweetango en biologische appelen van zeer hoge kwaliteit. Voor al deze rassen zijn we erin geslaagd om nieuwe markten te ontwikkelen, niet alleen in Europa, maar ook in Noord-Afrika, het Midden-Oosten, India en Egypte."

Ervaring is daarbij van doorslaggevend belang geweest. Raúl is meer dan twintig jaar manager van een Spaans fruitbedrijf geweest en met die ervaring heeft hij Estiriateam in staat gesteld om jaarlijks met 5-10% te groeien sinds de oprichting negen jaar geleden. Bovendien biedt het bedrijf nu ook advies aan in de afzet van AGF.

"We werken niet langer alleen met onze appelen uit Oostenrijk, maar we geven ook advies voor het beheer en de afzet van vele andere fruitsoorten zoals kiwi's, druiven, kersen, aardbeien, sinaasappelen en peren. We bieden ook diensten aan op het gebied van inkoop, verkoop, marketing en logistiek om de afzet op internationaal niveau te ontwikkelen. Deze activiteit vertegenwoordigt zelfs al 40% van de omzet van Estiriateam en we hopen dat het in de komende jaren aan belang zal blijven winnen."

"Bij producten met krappe marges, zoals fruit, moeten slechte beslissingen worden vermeden door efficiëntie en synergie op het gebied van inkoop, logistiek en marketing te stimuleren. Bij Estiriateam hebben we een geweldig professioneel team, dat met ervaring, eerlijkheid en geloofwaardigheid samen met de klanten en leveranciers op zoek gaat naar de grootst mogelijke winst."

Voor meer informatie:
Estiriateam
Tel: +34 669 006 864 (Spanje)
[email protected]
http://estiriateam.com

Publicatiedatum: