Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

25% hogere prijs voor biologische Siciliaanse wortelen

Wie zei dat om succes te hebben in de tuinbouwsector het welzijn van de werknemers geen aandachtspunt mag zijn? Een voorbeeld van hoe werknemerswelzijn economisch succes niet in de weg staat, is het Siciliaanse teeltbedrijf Natura Iblea, dat ook in 2024 de prestigieuze prijs Welfare Index Pmi in de wacht sleepte, een jaarlijkse beoordeling van het welzijn op de werkvloer. En dit is geen alleenstaand geval, Natura Iblea komt al voor het zevende opeenvolgende jaar als winnaar uit de bus.

Samen met haar broer Andrea (zie foto hieronder) nam Federica Giadone de prestigieuze prijs op 13 juni in Rome in ontvangst

Bovendien promoot Natura iblea een gezonde levensstijl door een team van hardlopers van alle leeftijden te steunen dat tien dagen geleden de Tromso Midnight Sun Marathon in Noorwegen heeft voltooid. Noorwegen is een van de 24 Europese landen waarnaar Natura Iblea zijn Siciliaanse babywortelen exporteert.

De stand van Coop Noorwegen verwelkomt de hardlopers van het Natura Iblea-team in Tromso

"Dit is allemaal mogelijk dankzij de stevige funderingen van ons bedrijf dat, gespecialiseerd in biologische en Demeterteelt, opnieuw een respectabel seizoen afsluit, zelfs met een recordafzet. Dit seizoen hebben we ruim acht miljoen zakken van 1 kilo verzonden over het hele continent", zegt voorzitter Roberto Giadone.

Een mail van Coop Noorwegen, waarin het Natura Iblea niet alleen feliciteert voor het sportieve resultaat, maar ook voor de kwaliteit van de wortelen

"Maar niet alles is gemakkelijk geweest", aldus de ondernemer. "De teelt werd zwaar getroffen door de aanhoudende droogte die woedt op Sicilië. We hebben ons moeten verdedigen met voortdurende noodirrigaties, wat natuurlijk heeft geleid tot hoge energiekosten om het water uit de putten te halen. Sinds maart/april is de situatie nog verslechterd, maar gelukkig hebben de verschillende supermarktketens onze problemen erkend en gemiddeld 25% meer betaald zodat we de hoogste kwaliteitsnormen voor ons product kunnen blijven garanderen. We hebben het vertrouwen niet beschaamd."

"Het is duidelijk dat deze dynamiek niet het resultaat is van toeval, maar van een vruchtbare samenwerking en van het leveren van kwaliteitsgaranties. Al jaren stellen we in de herfst contracten op met grote internationale spelers. We houden ons steeds aan de programma's die we afsluiten, ongeacht de marktdynamiek. Ook dit jaar is het ons goed gegaan, we zijn heel tevreden over ons werk. Dit blijkt ook uit de waardering die we kregen van Coop Noorwegen naar aanleiding van de marathon waaraan we deelnamen met een team van lokale amateursporters die we financieel steunen", legt Giadone verder uit.

"Een bedrijf moet, zelfs als het succesvol is, altijd vooruitgaan en verbeteren, ook al betekent dit niet altijd meer winst. Daarom blijven we investeren in duurzame productiemodellen die de productkwaliteit verbeteren. Zo hebben we een bedrag van €1,4 miljoen uitgetrokken voor de uitbreiding van een zonnepanelenpark, en nog eens €400.000 voor de modernisering van de verwerkingslijnen en koelcellen. Deze investeringen zullen leiden tot meer precisie in de processen, meer duurzaamheid en een verbetering van het welzijn op de werkvloer", besluit de manager.

Voor meer informatie:
Roberto Giadone
Natura Iblea
C.da Marabino
97015 Ispica – Italië
Tel: +39 (0)932 955696
Tel: +39 327 0162406
[email protected]
www.naturaiblea.it
https://www.panierebio.com/

Publicatiedatum: