Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

E.Leclerc blijft Franse retailmarkt aanvoeren

Groei retailomzet in VK vertraagd in juni door nat weer
De omzetgroei van Britse supermarkten vertraagde in juni als gevolg van het natte weer, de sterke omzet vorig jaar en de lagere voedselinflatie, zo blijkt uit gegevens van de sector. Marktonderzoeker NIQ zei dat de omzet bij de Britse supermarkten in de vier weken tot 15 juni met 1,1% steeg op jaarbasis, tegenover een groei van 3,3% in het rapport van mei en van 12,1% in dezelfde periode vorig jaar, toen Groot-Brittannië genoot van een hittegolf begin juni.
Bron: esmmagazine.com

Spanje: Eroski rapporteert omzetgroei in eerste kwartaal
De Spaanse retailer Eroski heeft een omzetstijging van 3,1% j-o-j gerapporteerd tot € 1,4 miljard in het eerste kwartaal van zijn boekjaar tot 1 april 2024. Eroski's voedingssegment genereerde een afzet van €1,3 mln, of 4,4% hoger dan die van dezelfde periode in 2023, voegde het bedrijf eraan toe.
Bron: esmmagazine.com

Denemarken: Netto voltooit conversie van winkels naar 3.0 concept
Salling Group gaat de conversie van alle Deense Netto-vestigingen naar het nieuwe 3.0-concept voltooien met de heropening van de winkel in Rødby. Het Netto 3.0 concept richt zich op de Deense en Scandinavische wortels van de keten en heeft een nieuw interieur met een grotere AGF-afdeling.
Bron: esmmagazine.com

VK: Morrisons streeft naar 2.000 gemakswinkels in 2025
Morrisons onthulde in zijn trading update plannen om 400 extra Morrisons Daily winkels te openen. Rami Baitiéh, chief executive, zei: "Met dit sterke groeitraject mikken we nu op een totaal van 2.000 gemakswinkels in 2025."
Bron: talkingretail.com

E.Leclerc blijft Franse retailmarkt aanvoeren in mei
E.Leclerc heeft zijn leidende positie op de Franse retailmarkt behouden, met een stijging van 0,7 punten tot bijna een kwart (24,3%) van de afzet in waarde in de periode tussen 13 mei en 9 juni, volgens de laatste gegevens van Kantar.
Bron: esmmagazine.com

Doordash voert gesprekken met Britse Deliveroo over overname
De Amerikaanse maaltijdbezorggroep Doordash heeft vorige maand interesse getoond in een overname van het Britse Deliveroo, zo hebben twee mensen die bekend zijn met de zaak aan Reuters laten weten. Doordash, gevestigd in San Francisco, benaderde Deliveroo, maar de gesprekken eindigden na onenigheid over de waardering, zei een van de mensen, sprekend op voorwaarde van anonimiteit omdat de zaak privé is. Er zijn geen gesprekken gaande, voegde de persoon eraan toe. Doordash en Deliveroo weigerden beide commentaar te geven.
Bron: reuters.com

Publicatiedatum: