Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe plasticvrije avocadoverpakking

Fresh Direct, een leverancier van verse producten voor de foodservice in het VK, heeft in samenwerking met Westfalia Fruit, haar belangrijkste leverancier van avocado's, een nieuwe plasticvrije verpakkingsoplossing geïntroduceerd voor haar avocado twin-pack. Dit initiatief markeert de eerste toepassing van een dergelijke verpakking in de foodservicemarkt, waarbij de conventionele plastic verpakking wordt vervangen door een op papier gebaseerd alternatief. Dit nieuwe verpakkingsmateriaal is afkomstig uit FSC-goedgekeurde, actief beheerde bossen, wat duurzaamheid garandeert door de regeneratie en heraanplant van bomen, en is volledig recyclebaar.

Paul Nieduszynski, CEO van Sysco GB, benadrukte deze ontwikkeling als onderdeel van de bredere inspanning van het bedrijf om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren, naast andere initiatieven zoals het verminderen van 50 ton plastic uit de verpakking van zachtfruit. Hij benadrukte het belang van voortdurende, stapsgewijze veranderingen met leveranciers om een grotere duurzaamheid binnen de organisatie te bereiken.

Bron: feast-magazine.co.uk

Publicatiedatum: