Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wildgroei aan etiketten die bio louter als marketingtruc gebruiken"

"We gaan vol overtuiging verder met biologische teelt. Terwijl vele mensen zeggen dat je een 'wetenschapper' moet zijn om de klimaatextremen en bijhorende ziekte- en plaagdruk het hoofd te kunnen bieden, hebben we ons gerealiseerd dat ervaring het verschil maakt. Vorige week zijn we er bijvoorbeeld in geslaagd om verschillende hectaren zaailingen te redden van een late hagelbui. Hoe? Door de wonden veroorzaakt door de inslag van de hagel te ontsmetten om de aanval van mogelijke ziekteverwekkers te neutraliseren. Met een tijdige interventie hebben we 90% van de zaailingen hun groeikracht teruggegeven", zeggen Angelico Travaglini en Eleonora Nazzaro, eigenaren van Azienda Agricola Travaglini, een familiebedrijf dat werd opgericht in het begin van de vorige eeuw.

Angelico Travaglini en Eleonora Nazzaro, eigenaren van Azienda Agricola Travaglini

"We zijn gespecialiseerd in de biologische teelt van de pruimtomaten Pomodoro Pera d'Abruzzo en Pomodoro Mezzotempo. De teelt vindt plaats op een areaal van 20 hectare. We noemen onszelf graag beschermers van deze lokale rassen. De Pomodoro Pera d'Abruzzo is een nicheproduct dat evenwel heel delicaat is en niet de resistenties heeft die kenmerkend zijn voor hybride tomaten. Hij is dieprood van kleur, behoorlijk stevig, bolvormig of lichtjes langwerpig bij volledige rijpheid, licht geribbeld en kan tot 600 gram wegen."

Verse pepers en tomatenpassata's van het familiebedrijf Travaglini.

Naast verse tomaten bevat het assortiment van Travaglini ook sauzen en passata's, extra vierge olijfolie en verschillende conserven in olie zoals zongedroogde tomaten, artisjokken, asperges, aubergines en pepers. De groenten worden verwerkt in een pand naast de percelen.

De Pomodoro Pera d'Abruzzo, een nicheproduct, wordt verwerkt in een breed scala aan producten. Daarnaast bevat de catalogus ook fruit op siroop, biologische Montepulciano druivenjam en percoca-perzikenjam in 250 grams formaat. Nieuw in het assortiment is de Ketchup Gourmet Mediterraneo met biologische tomatenpuree.

Biologische producten spreken vooral een specifieke doelgroep aan: gezinnen met kinderen, jongeren tot 27 jaar, mensen met een hoog inkomen en hoogopgeleiden. Het is een segment met een enorm potentieel, gedreven door een focus op gezondheidsaspecten. Hoewel enkele schandalen de biologische voedingsmiddelenindustrie enige tijd geleden hebben getroffen, vooral de afzet in supermarkten, is de directe verkoop en de afzet in speciaalzaken toegenomen.

"Vroeger was het onderscheid tussen conventioneel en biologisch duidelijker", legt Angelico Travaglini uit. "Tegenwoordig raken consumenten in de war door de wildgroei aan etiketten die de term 'bio' louter als marketingtruc gebruiken. Daarom ben ik van mening dat er werk op de plank ligt op het gebied van communicatie om de consument beter uit te leggen wat biologische teelt inhoudt. Het is geen kwestie van prijs die de verkoop van biologische producten tegenhoudt, want de prijzen zijn vergelijkbaar met die van conventionele producten. Het probleem is het verlies aan consumentenvertrouwen. Wijzelf worden anderzijds niet getroffen door deze crisis. Daarvoor zijn we te klein en zetten we onze producten af via gespecialiseerde kanalen."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Travaglini Angelico
Via Mauro Rostagno 66/67
66050 San Salvo (CH) – Italië
Tel: +39 (0)873 520750
[email protected]
www.travaglinifood.com

Publicatiedatum: