Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Netto-omzet van ZON nam in 2023 met 11% toe

De coöperatieve veilingorganisatie voor groenten en fruittelers ZON heeft in 2023 een netto-omzet van 295,4 miljoen euro gerealiseerd. In vergelijking tot 2022 nam de omzet met 11% toe. Het jaar werd afgesloten met een resultaat na belastingen van 4,067 miljoen euro. In het vorige boekjaar was dat 6,913 miljoen. De coöperatie sloot het jaar af met 111 leden. Dat zijn er 15 minder dan aan het eind van 2022.

Het jaar 2023 stond bij ZON in het teken van het verder implementeren van acties gericht op het realiseren van minimaal een break-even resultaat van het kernbedrijf en het verder aanscherpen van de indirecte kosten. De doelstelling om het kernbedrijf van ZON financieel gezond te maken is behaald. Dat werd bereikt door kostenbesparingen, efficiencyverbeteringen en het marktconform maken van tarieven.

Het kernbedrijf is niet meer afhankelijk van de inkomsten uit huuropbrengsten en het dividend van de Houdstermaatschappij Verpakkingen. Deze inkomsten worden nu benut voor het verder realiseren van de strategie van ZON die blijft gericht op groei. Een blijvende aandacht voor verkoop, bedrijfsontwikkeling en efficiëntie zal ook in 2024 moeten leiden tot een positief financieel resultaat, ondanks stijgende kosten.

Meer informatie is te vinden in het jaarverslag 2023 van ZON.

Voor meer informatie:
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Tel: +31 77 323 9999
[email protected]
www.royalzon.com

Publicatiedatum: