Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cornelissen Groep opent laadplein voor elektrische trucks in Tilburg

Cornelissen Groep heeft een laadplein voor elektrische trucks in Tilburg geopend. Dit nieuwe laadplein, uitgerust met acht ABB DC-laders van 175 kW die dynamisch kunnen opschalen naar 350 kW op vier laders, markeert, zo stelt het bedrijf, een mijlpaal in de strategie van het bedrijf voor CO2-neutrale en emissievrije logistiek.

Het laadplein, gelegen in Tilburg, werd officieel geopend door wethouder Grashoff. De aanwezigheid van leveranciers uit de transport- en energie-industrie, vertegenwoordigers van klanten, overheden en de pers.

"Het laadplein is ontworpen om de operationele effici├źntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen, door het aanbieden van een infrastructuur die de overstap van diesel naar elektrische trucks vergemakkelijkt. Gebruikers van het laadplein kunnen eenvoudig betalen met hun laadpas, wat geldt voor zowel Cornelissen Groep voertuigen als partners", zo vertelt Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep.

Gelijktijdig werden ook nieuwe trucks in gebruik genomen die acte de pr├ęsence gaven, waaronder de eerste e-truck van Volvo uit een serie en een tweetal e-trucks van DAF die voor een veldtest worden ingezet.

De realisatie van dit project was mogelijk dankzij de samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen en technologische innovators in laadinfrastructuur. Mark benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "We nemen onze verantwoordelijkheid in de energietransitie serieus en streven naar een 50% CO2-reductie tegen 2028 door te investeren in een duurzaam wagenpark en zero-emissie oplossingen."

"Dit initiatief is ook een kans om de voortdurende inzet van alle betrokken partijen te erkennen, waaronder lokale overheden, partners en onderzoeksinstituten, wat de kracht van samenwerking benadrukt voor het bereiken van duurzame verandering."

Voor meer informatie:
Cornelissen Groep
Hogelandeseweg 41
6545 AC Nijmegen
https://cornelissen.nl

Publicatiedatum: