Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Packo Inox viert 50-jarig bestaan

Met 140 eigen medewerkers en als opdrachtgever voor verschillende lokale toeleveranciers en onderaannemers is Packo Inox rol al vijf decennia lang een gekende naam in Diksmuide. Dit jaar viert Packo Inox haar 50-jarig bestaan met een reünie voor gepensioneerden en een personeelsfeest.

In 1974 stichtten Packo (Zedelgem) en Fullwood (Engeland) een joint venture voor de productie van RVS-onderdelen voor melksystemen. "Door de jaren heen hebben we onze activiteiten uitgebreid en verdeeld over drie pijlers," deelt managing director Danny Maenhout mee. "Een belangrijk segment is de productie van hygiënische componenten voor melkmachines en robots. We zijn ook actief in het beitsen en elektrolytisch polijsten van RVS-onderdelen, zowel voor derden als voor onze eigen producten. De meest significante groei hebben we gezien binnen onze centrifugaalpompenafdeling. Deze ontwikkeling leidde ertoe dat we sinds 2015 onderdeel zijn van de Nederlandse multinational Verder, waarmee we ons productaanbod hebben uitgebreid met slangen, membraan, lobben- en schroefspindelpompen, en zo een uitgebreid assortiment aan hygiënische pompen kunnen bieden. De kruisbestuiving tussen moeder en dochter bracht ook de productie van systemen voor mixtechnologie, met onder meer statische en dynamische mengers naar Diksmuide."

Inox
De specialist concentreert zich op de fabricage van industriële pompen en componenten in inox. "Die focus is eigenlijk ontstaan omdat wij van oudsher een leverancier zijn van oplossingen voor melkopslag. Inox was daarom altijd de meest logische keuze: door de corrosievastheid beantwoordt dit materiaal het best aan de strenge hygiënische eisen van de voedingsindustrie. De specifieke uitvoering van het materiaal, in geperste of gegoten constructies, maakt systemen in inox ook makkelijker reinigbaar. De corrosiebestendigheid is ook een cruciale parameter."

Make to order-bedrijf
Packo Inox is een make to order-bedrijf, dat in kleine series een grote variatie aan producten fabriceert, zo schrijven ze. "Dit wordt mogelijk gemaakt door ons team van hoogopgeleide en gekwalificeerde medewerkers. We investeren sterk in automatisering, digitale productiebesturing en het bevorderen van een cultuur van continue verbetering. Onze uitgebreide kennis en ervaring worden binnen de Verder-groep erkend als een benchmark voor andere productieafdelingen", voegt CFO Herwig Verhoyen toe.

In 2023 werd de kaap van de 40 miljoen omzet bereikt. Het leeuwendeel daarvan is bestemd voor Europese machinebouwers uit de voeding en de farmacie. "Dat geldt vooral voor de pompen en de hygiënische componenten. Met oppervlaktebehandeling helpen we hoofdzakelijk klanten uit België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Daarbij is het een voordeel dat we het beste van 2 werelden combineren: de flexibiliteit van een kmo met de schaalgrootte en de commerciële kracht van een multinational, die in 23 landen eigen filialen heeft", vult Danny Maenhout aan.

Continu investeren
Dat Verder in Packo Inox gelooft, weerspiegelt zich in de uitbreiding van de gebouwen met 1.700 m². "De plannen zijn goedgekeurd; eenmaal de vergunning binnen is, hopen we dit najaar te kunnen beginnen bouwen. De realisatie maakt het mogelijk om onze capaciteit verder uit te breiden. De recente installatie van een automatisch liftensystem past ook in dit kader. Van de gelegenheid maken we eveneens gebruik om onze productieflow te hertekenen en optimaliseren. We willen ook meer cobots en AGV's (autonoom rijdende voertuigen) inzetten en op die manier de automatiseringsgraad verder opkrikken. Dat is ook nodig, want extra medewerkers vinden is in deze regio erg moeilijk door de heel lage werkloosheid."

Voor meer informatie:
Packo Inox
Cardijnlaan 10 – Industriepark Heernisse
B-8600 Diksmuide, België
+ 32 51 51 92 80
[email protected]
www.packo.com

Publicatiedatum: