Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Franse sjalotten arriveren op lege markt

De sjalot van Anjou, de enige Franse sjalot met beschermde geografische oorsprong, is aan zijn seizoen begonnen. Volgend jaar viert de BGA zijn tiende verjaardag. We spraken met Brahim El Hasnaoui, commercieel directeur van Fleuron d'Anjou, een coƶperatie die ongeveer 1.500 ton per jaar oogst.

"De nieuwe oogst arriveert op een lege markt"
De oogst begon op 15 juni en het verkoopseizoen zal eindigen in mei 2025. "Het planten in februari was erg moeilijk door de kou en de regen. Vooral het leggen van het plastic was een huzarenstukje. Desondanks begonnen de bollen daarna goed te groeien. Maar het voordeel van dit jaar was dat de afzet van de oude oogst eerder klaar was dan normaal. De nieuwe sjalotten kwamen dus aan op een lege markt, waardoor het seizoen goed van start is gegaan."

"De prijzen liggen op het gebruikelijke niveau. De BGA zorgt voor een zekere marktstabiliteit en voorkomt schommelingen. De sjalotten van Anjou profiteren dus van prijzen die over het hele jaar worden uitgevlakt."

De volumes zijn stabiel. Omdat sjalotten telen niet gemakkelijk is, is areaaluitbreiding niet echt aan de orde. "We proberen nieuwe telers te werven, maar omdat zowel het planten als het oogsten handmatig gebeurt, kunnen we maar weinigen overtuigen."

Voor meer informatie:
Brahim El Hasnaoui
Fleuron d'Anjou
Tel: +33(0) 241 530 480 (Frankrijk)
fleurondanjou.fr