Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter van Kampen: "Klanten steunen ons in deze beslissing"

EKOnoom sluit webwinkel en gaat focussen op eigen teelt en verspakketten

Tholen - Deze week is de webwinkel van EKOnoom voor het laatst open. Liesbeth de Jong en Peter van Kampen gaan zich toeleggen op de bezorging van groente- en fruitpakketten, waarbij de nadruk ligt op producten uit de eigen teelt. Het gebied waarin de EKOnoom bezorgt, wordt vanaf nu beperkt tot stad Groningen, Haren, Meerstad, Bedum en Zuidhorn.

Liesbeth en Peter

"Morgen gaat onze nieuwe website online", vertelt Peter van Kampen vanuit het magazijn in Noordwolde. "Na meer dan 20 jaar zijn we druk bezig met de laatste week in deze vorm. We stoppen met de biologische bezorgsupermarkt en gaan ons vanaf nu focussen op onze tuinderij. De mensen reageerden enthousiast en steunen ons in deze beslissing. Natuurlijk zitten er ook klanten tussen die het heel erg vinden, zij gaan ons missen. Mensen van verder weg moeten we teleurstellen, maar ook zij redden zich wel aangezien de concurrentie het aanbod de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid is."

Liesbeth en Peter begonnen in 2001 met de bezorging van biologische groente- en fruitpakketten. "We kochten producten in, stelden pakketten samen en bezorgden deze in Groningen. Vervolgens werd het bezorggebied steeds groter, we bedienden klanten in grote delen van Groningen en Drenthe. En aangezien we toch een pakket met groente en fruit brachten, besloten we ook melk en andere producten aan te gaan bieden. Zo werd het vanzelf veel grote en ontstond een breed assortiment."

Op het hoogtepunt bezorgde EKOnoom meer dan 1000 pakketten per week. "Na 2012 kwam er wat meer concurrentie, waardoor deze aantallen weer daalden." Peter is trots op de start van de tuin. Hij heeft bij het bedrijf 2500 vierkante meter grasland geschikt gemaakt voor teelt. "Dit doen we nu vijf jaar en hiermee is een jongensdroom in vervulling gegaan. We zitten op hele zware klei, dus dat was een grote uitdaging. Ik ontdekte dat men in Amerika met heel veel compost de grond wel bewerkbaar kreeg. Dat is hier ook gelukt." Aanvullend heeft EKOnoom de beschikking over een kas van 400 vierkante meter. Sindsdien leveren ze zo'n 50 soorten groenten van eigen grond.

Na coronatijd kampte het bedrijf met een gebrek aan personeel. Ook daarvoor is deze stap heel goed. Peter hoeft nu veel minder tijd in het magazijn door te brengen. Het bedrijf gaat verder met één medewerker: een chauffeur die de groente- en fruitpakketten bezorgt. Liesbeth verkoopt de groenten van EKOnoom overigens ook op zaterdagochtend in de kraam bij het bedrijf.

Voor meer informatie:
EKOnoom
Noordwolderweg 9
9784 TA Noordwolde
06 40946233
[email protected]
[email protected]
www.ekonoom.nl