Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Primafrio opent eerste logistieke centrum in Frankrijk

De Spaanse groep Primafrio breidt uit in Europa. De specialist in transport van gekoelde AGF heeft zijn eerste logistieke platform in Frankrijk geopend, meer bepaald in Belfort, in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het terrein heeft een oppervlakte van 77.000 m².In een eerste fase is een pand gebouwd van 9.500 m² voor gekoelde cross-dockingdiensten met 84 laadperrons. In een tweede fase voorziet het bedrijf de bouw van nog een magazijn met dezelfde kenmerken als het huidige, waardoor de logistieke capaciteit verdubbeld wordt.

"Met deze nieuwe faciliteit versterkt Primafrio haar vermogen om te voldoen aan de groeiende vraag naar logistieke oplossingen, met name gericht op Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de Oost-Europese markt. Behalve het platform in Belfort bezit Primafrio al zeven faciliteiten op het Iberisch schiereiland. De groep wordt verder ondersteund door 45 logistieke centra over heel Europa", zegt het management.

Damien Meslot, voorzitter van het district Grand Belfort: "We zijn blij met de komst van de Primafrio groep naar de regio Belfort als onderdeel van haar diversificatiestrategie. Het nieuwe logistieke platform vergroot de aantrekkingskracht van Belfort en de concurrentiekracht van het ZAC de l'Aéroparc."

Het Spaanse bedrijf vervoert jaarlijks meer dan 5.000.000 ton gekoelde goederen. Producten van het Iberisch schiereiland bereiken bestemmingen in 27 Europese landen dankzij een eigen vloot van 2.800 vrachtwagens. De groep beschikt over een infrastructuurnetwerk van ruim 60.000 m² gewijd aan temperatuurgecontroleerde logistiek.

Voor meer informatie:
Primafrio
Autov. del Mediterráneo, kilómetro 596
30840 Alhama (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 309 187
primafrio.com

Publicatiedatum: