Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Impact Olympische Spelen: "Het wordt alles of niets"

"Te rustige" junimaand op groothandelsmarkt Rungis

Voor sommige groente- en fruithandelaren op de groothandelsmarkt van Rungis was de maand juni "bijzonder rustig", voor andere "op het randje van catastrofaal". Maar iedereen is het erover eens dat de afzet niet vlotte. Het allesbehalve zomerse weer zit daar voor veel tussen, maar ook de politieke context wordt door sommigen met de vinger gewezen.

"Normaal gesproken is juni een belangrijke maand voor ons omdat er veel zomerfruit is, zoals aardbeien, kersen, steenfruit, watermeloenen en meloenen", vertelt een groothandelaar. "We hebben het gevoel dat de consumptiegewoonten ernstig zijn verstoord. En met het slechte weer willen mensen geen zomerfruit eten. Ik heb al gecompliceerde maanden meegemaakt in februari en maart, maar nog nooit een maand juni zoals deze. We hebben de afgelopen twee weken nauwelijks de handen uit de mouwen moeten steken. De artikelen die ik op dit moment het meest verkoop zijn clementines en sinaasappelen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Terwijl sommigen de Olympische Spelen zien als een kans om de afzet te stimuleren, zijn anderen sceptisch: "De situatie valt niet goed te voorspellen. Misschien zijn er handelaren die met de verkeersblokkades in Parijs verkiezen te sluiten, terwijl anderen dan weer hopen om de verloren tijd in te halen. Het zal nog moeten blijken wat de impact wordt van de Olympische Spelen op de groothandel. Het wordt alles of niets."

Publicatiedatum: