Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse bio-coöperatie opent nieuw magazijn en pakstation

De Genossenschaft der Ökobauern eG (Biologische Boeren Coöperatie) is verheugd haar 30-jarig bestaan te vieren: de officiële opening van het nieuwe magazijn en de nieuwe productiehal annex pakstation in Lippborg (district Soest) markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf, een van de grootste biologische producentenorganisaties voor groenten en aardappelen in Duitsland.

"De nieuwe opslag- en productiehal is niet alleen een indicator van groei, maar ook een zichtbaar teken van de innovatieve kracht en prestaties die kenmerkend zijn voor onze coöperatie, inclusief haar biologische boeren. Uitgerust met state-of-the-art technologie, zal het de productie aanzienlijk optimaliseren en de capaciteit verhogen. Deze stap maakt deel uit van onze voortdurende toewijding aan het leveren van eersteklas producten en diensten voor onze klanten," legde Axel Altenweger, voorzitter van de raad van commissarissen, uit in zijn welkomstwoord.Aantrekkelijke marketingbasis
Silke Gorißen, minister van Landbouw van Noordrijn-Westfalen: "De biologische boerencoöperatie staat al 30 jaar voor 100 procent biologische productie, verwerking en afzet. Ik wil hen hiermee feliciteren! De verdere ontwikkeling van de biologische landbouw in Noordrijn-Westfalen vereist precies dit soort inzet. De coöperatie helpt om de productie van biologisch voedsel in Noordrijn-Westfalen veilig te stellen en te vergroten en om samen met de boeren een aantrekkelijke afzetbasis te creëren."

De opslagplaats werd door de staat ondersteund met maximaal 551.000 euro uit het ELFPO-programma. Het investeringsvolume voor het magazijn en de productiehal samen bedraagt ongeveer 8 miljoen euro. "De coöperatie van biologische boeren heeft zich de afgelopen jaren zeer succesvol ontwikkeld en uitgebreid. Ik ben verheugd dat de biologische boeren zich richten op Lippetal als locatie voor de toekomst en de steeds populairder wordende regionale producten hier ter plaatse op een biologische en duurzame manier produceren en verkopen," zei Matthias Lürbke, burgemeester van Lippetal, in zijn welkomstwoord.


Silke Gorißen (2e van links), minister van Landbouw in Noordrijn-Westfalen, was helemaal uit Düsseldorf gekomen voor de openingsceremonie van het nieuwe magazijn en de productiehal in Lippborg en wenste de biologische boerencoöperatie onder leiding van voorzitter van de Raad van Toezicht Axel Altenweger (links), CEO Jochen Voß (rechts) en Managing Director Klaus Rauhaus (3e van links) veel succes in haar toespraak. Burgemeester Matthias Lürbke (midden) en Naturland-directeur Stefan Reese (3e van rechts) hielden welkomsttoespraken. Ook Annette Alpers, directeur van Naturland, feliciteerde hen.

Opslaan, wassen en sorteren van biologische aardappelen en uien
Ongeveer 3.000 m² vloeroppervlakte is beschikbaar in de nieuwe opslag- en productiehal. In de toekomst zullen de biologische aardappelen en uien die als grondstof worden geleverd, door de medewerkers worden opgeslagen, gewassen en gesorteerd volgens de specificaties van de klant, voordat ze worden verpakt volgens de eisen van de klant. 80 procent van de producenten komt uit Noordrijn-Westfalen en het zuiden van Nedersaksen, 20 procent uit de rest van Duitsland en, afhankelijk van het seizoen, uit Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Italië en Spanje. Daarnaast leveren boerderijen regionaal in een straal van 20 kilometer.

Voor meer informatie:
Genossenschaft der Öko-Bauern eG
Industrieterrein Rommersch 13
59510 Lippetal-Lippborg, Duitsland
Tel: +49 (0)2527 93020
[email protected]
www.oeko-genossenschaft.de

Publicatiedatum: